Home Gospodarstvo Koncesiju za distribuciju plina na području Velike Gorice dobila Gradska plinara Zagreb

Koncesiju za distribuciju plina na području Velike Gorice dobila Gradska plinara Zagreb

PODIJELITE

Na skupštini Zagrebačke županije donesena je odluka o davanju koncesije za obavljanje djelatnosti distribucije plina na području grada Velike Gorice. Temeljem javne nabave koncesiju na 20 godina dobila je Gradska plinara Zagreb.

Također, prihvaćeno je Izvješće o radu Župana za drugi kvartal 2014. godine kao i izvješća o radu za 2014. godinu Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata te Savjeta za zdravlje.

Na Aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja vezana uz tijek izgradnje kapitalnih projekata u školstvu, te koji će se programi u kulturi financirati sredstvima Zagrebačke županije u ovoj godini. Vijećnike je zanimalo kako teče priprema izgradnje projekta Hrvatskih voda koja se tiče zaštite od poplava na rijeci Savi; hoće li Županija biti spremna za povlačenje novca iz fondova EU u periodu do 2020. godine kojima bi se financirali županijski strateški projekti, te koje će se daljnje aktivnosti provoditi na projektu Integrirani promet putnika.

Vijećnici su govorili i o mjerama kojima se nastoji poboljšati socijalna slika u županiji, tijeku izgradnje Doma za stare i nemoćne u Ivanić-Gradu, financiranju rada Autonomne ženske kuće itd.