Home Gospodarstvo Komunalnim radnicima 10% veća naknada za kraća bolovanja, a za dobar rad...

Komunalnim radnicima 10% veća naknada za kraća bolovanja, a za dobar rad bit će nagrađeni

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja potpisali su aneks temeljnog Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Velike Gorice. Od 1.siječnja 2014. radnici VG Komunalca, VG Čistoće i VG Vodoopskrbe koji će na bolovanju biti do 42 dana, imat će 10% veću naknadu za bolovanje. Novost je i ta da će komunalni radnici za svoj rad moći biti i nagrađeni.

MVI_2887.MOV–  To je pokazatelj dobrih odnosa u ovom gradu, što u drugim gradovima i Republici Hrvatskoj nije slučaj. Kao što znate, odnos Vlade nije najbolji prema svim zaposlenicima i kolektivnim ugovorima, a posebice ugovora koji se tiče komunalnih radnika Hrvatske. Poznato vam je da su njihovi prosvjedi česti  –  rekao je gradonačelnik uoči potpisivanja sporazuma sa sindikatom.

–  Nadogradnjom aneksa 4 temeljnog Kolektivnog ugovora, prava u slučaju bolovanja do 42 dana izjednačena su nam s djelatnicima Gradske uprave. Naknadu smo podigli s 80 na 90 posto, nadogradili smo neke koeficijente ovisno o složenosti posla i stručnoj spremi tako da radnici VG Komunalca, VG Čistoće i VG Vodoopskrbe za dobar rad mogu biti nagrađivani, a što je do sada bilo limitirano  –  napomenuo je Hercigonja.

PREGOVORI ZA JUBILARNE NAGRADE

Za početak srpnja Hercigonja je najavio mogućnost povećanja jubilarnih nagrada za komunalne radnike kojima bi one bile jednake kao i kod djelatnika Gradske uprave čije su nagrade i dvostruko veće.

–  To smo za sada prolongirali zbog iznimno teške financijske situacije, ali smo zapisnički konstatirali. Nakon što budu poznate financije Grada za prvih šest mjeseci i ako to situacija bude dozvoljavala tada ćemo krenuti s novom rundom pregovora  –  kaže Hercigonja.