Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA ”Napokon rođen”

KNJIGA TJEDNA ”Napokon rođen”

PODIJELITE

Ovog tjedna knjižničari Gradske knjižnice Velika Gorica u rubrici Knjiga tjedna predlažu roman talijanske autorice Margaret Mazzantini ”Napokon rođen”.

Tražite li knjigu za čitanje uz more ili u hladu vašeg obližnjeg parka, nećete pogriješiti odaberete li upravo ovaj roman koji je u Italiji postigao zapažen uspjeh i osvojio prestižne nagrade. Margaret Mazzantini, jedna od najuspješnijih mladih autorica talijanske književne scene, objavila je desetak romana od kojih je čak nekoliko doživjelo i filmske adaptacije. Roman koji vam upravo preporučamo ekraniziran je 2012. godine, a glavnu žensku ulogu odigrala je španjolska glumica Penélope Cruz.

Jedan telefonski poziv gotovo zaboravljenog prijatelja iz mladosti probudit će u Gemmi brojna sjećanja i ona odlučuje sa svojim šesnaestogodišnjim sinom Pietrom posjetiti Sarajevo i ispričati sinu jedincu priču tog grada koja se isprepliće s njenom osobnom pričom. Davne 1984. godine Sarajevo je spojilo Gemmu i Diega između kojih se rodila ljubav, strastvena i destruktivna, baš kao i sve velike ljubavi. Hoće li njihova ljubav preživjeti rat i koje će rane dobiti putem otkrivamo paralelno s ratnom pričom o gradu Sarajevu i njegovim zadobivenim ranama.

Stranice romana ”Napokon rođen” neće vas ostaviti ravnodušnima, a primijetit ćete i kako se spisateljica dobro upoznala s ratnim događanjima na području Balkana i stvarna događanja vješto ukomponirala u izmišljenu priču. Toliko vješto da ćete čitajući zasigurno u jednom trenutku pomisliti da su Gojko, Aska, Gemma i Diego zaista postojali te ih poželjeti zagrliti.

Autorica: Anamarija Stepanić