Home Izdvojeno FOTO Kad se male ruke slože

FOTO Kad se male ruke slože

PODIJELITE

Pažljivim pokretima kista nastala je visibaba, pa je izronio jedan šafran, pokoja ljubičica, ma pravi cvjetnjak u malom. Kad se male ruke slože, sve se može. Istina! Gorički mališani, inače članice i članovi Dječjeg gradskog vijeća, uz pomoć prijatelja i odgajateljica Centra za odgoj i obrazovanje ponovo su osmislili zanimljiv i kreativan dan. Kroz igru i druženje ukrasili su ogromne pisanice i tako se pripremili za blagdan Uskrsa.

Pisanice su kaširale odgajateljice iz Centra, a za kreativnim stolom, prste u boju umočili su i gradski čelnici koji im, kažu, uvijek daju podršku. “Jedan smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji u sastavu Dječjeg gradskog vijeća ima i djecu s poteškoćama u razvoju. Oni su involvirani u našu zajednicu, izuzetno su kreativni i kvalitetni i tako treba biti u budućnosti”, napominje zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

No nisu mališani samo ukrašavali pisanice. Pleli su i klupko prijateljstva, te se tako bolje upoznali. “Zabavno je, uvijek je lijepa atmosfera”, ispričale su nam Mara i Rebeka.

Inače, dječje Gradsko vijeće aktivno je tijekom cijele godine; sastaju se, druže, ali i rade, raspravljaju o važnim pitanjima i problemima koja potom, u sklopu Dječjeg tjedna, iznose gradskim ocima, podsjeća nas Arijana Mataga Tintor iz Gradskog ureda za školstvo i predškolski odgoj.

A kako dječja znatiželja nikad ne prestaje, tako su već na vidiku nove aktivnosti. Početkom travnja će u Zagreb, na Markov trg, u Ured pravobraniteljice za djecu, pa do Sabora, da vide kako rade njihovi stariji kolege.