Home Izdvojeno FOTO Livade i parkovi u Velikoj Gorici procvjetali

FOTO Livade i parkovi u Velikoj Gorici procvjetali

PODIJELITE
Foto: Zlatko Srbelj

Radnici VG Komunalca posadili su cvijeće na goričkim livadama i parkovima. Proljeće je, osim sunčanim i toplim vremenom, četiri dana ranije stiglo i proljetnom sadnjom cvijeća. Maćuhice i tulipani krasit će livade do jeseni.

Na nekim mjestima još uvijek traje priprema zemlje za sadnju i gnojidba pa će većina zelenih površina ubrzo dobiti sezonsko, ali i trajnije cvijeće.

Cvijeće će se saditi i kod Crkve sv. Petra i Pavla, u Kurilovcu, a mijenjat će se tegle preko puta Tržnog centra iza semafora. Stavit će se 18 velikih žardinijera, posadit će se nove biljke – ne samo sezonsko cvijeće, već konkretne ukrasne biljke. Sadnja i uređenje bi trebali trajati dva tjedna.

Uređenje zelenih površina u Velikoj Gorici se nastavlja. Uskoro će se saditi drvoredi. – Prvo što bi išli saditi to su lipe u Željezničkoj ulici. Ukrasit će se zeleni otoci između pješačkih staza i kolnika. Osim toga, sadio bi se i javor u Kolarevoj gdje se sada nalaze gredice ruža koje će se pomaknuti – ispričao je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Uskoro kreću i orezivanje, kupljenje lišća i košnja. – Grad je odlučio urediti i Trg našem pokojnom branitelju Tomislavu Hrkovcu u Mraclinu. Mi se nadamo da će Trg svečano otvoriti gradonačelnik Barišić sredinom svibnja. Tako bi uređenje tog Trga krenulo već sljedeći tjedan. Puno je želja i zahtjeva tamo, ali naći ćemo kompromis kako bi to bio prekrasan trg – poručio je Perić.

Radit će se i na tome da se više sadi trajnije cvijeće – ruže, a manje sezonsko cvijeće.

Foto: Zlatko Srbelj