Home Izdvojeno Još tjedan dana do 10. Velikogoričkog brass festivala

Još tjedan dana do 10. Velikogoričkog brass festivala

PODIJELITE

10. Velikogorički brass festival ove se godine održava od 15. do 19 lipnja. Festival uključuje tri koncerta vrhunskih glazbenika.

U srijedu, 15. lipnja u 20h možete poslušati orkestar Bobana Markovića iz Srbije u Parku dr. F. Tuđmana. U petak, 17. lipnja, nastupit će francuski Les Trompettes de Lyon u 20 sati, a u nedjelju, završi dan festivala, publika će moći uživati u zvukovima B’s FUNstallation & Trumpet Friends – sastav koji uključuje Antonija Gečeka, Davora Križića, Branka Sterpina i Darka Sedak-Benčića. Sastav će upotpuniti i trubačka sekcija Jazz orkestra HRT-a.

brass festival4

Velikogorički brass festival ove je godine pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović te je sve više poznat i izvan našeg grada. Na službenim stranicama Van Laara nalazi se i link Brass festivala što je dodatni plus u promociji Velikogoričkog brassa, ali i Turopolja i Zagrebačke županije.

Prvi Velikogorički brass festival održan je 2007. godine, a sama ideja o Festivalu postojala je čak nekoliko godina ranije. Začetnici Velikogoričkog brassa, g. Tomislav Špoljar – akademski glazbenik trubač i nastavnik trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića, i g. Dražen Kurilovčan – akademski glazbenik, puno su truda i rada uložili da bi ova jedinstvena glazbena manifestacija zaživjela baš u Velikoj Gorici.

Kako je bilo prošle godine, pogledajte OVDJE.