Home Izdvojeno JOŠ DANAS Darujte knjige za velikogoričke vrtiće i osnovne škole

JOŠ DANAS Darujte knjige za velikogoričke vrtiće i osnovne škole

Akcija se organizira u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da očuvane slikovnice i dječje knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

Danas se, osim Valentinova, obilježava i međunarodni dan darivanja knjiga. Radi se o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih te ih potaknuti da više čitaju.

U sklopu te akcije je Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica od 10. veljače prikupljao donacije knjiga, a koje možete donijeti još danas. Knjige će tada, ovisno o njihovom broju i tematici biti darovane djeci velikogoričkih vrtića i osnovnih škola.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da nove ili rabljene, ali očuvane slikovnice i dječje knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima. Ovaj pokret pokrenula je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.