Home Izdvojeno Na izboru najuzornije hrvatske seoske žene Suzana iz Mraclina osvojila šesto mjesto

Na izboru najuzornije hrvatske seoske žene Suzana iz Mraclina osvojila šesto mjesto

PODIJELITE

Ovog vikenda u Karlovcu održan je izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Najuzornijom je, prema odluci stručnog žirija i u konkurenciji od 14 kandidatkinja, proglašena Renata Bedeković iz grada Zagreba, drugo mjesto je pripalo Aniti Nekić iz Čaglina u Požeško-slavonskoj županiji, dok je za treće mjesto izabrana Ljubica Guštin iz Ozlja u Karlovačkoj županiji.

Zagrebačku županiju na izboru je predstavljala najuzornija seoska žena Zagrebačke županije za 2017. godinu – Suzana Klapšec-Macenić iz Mraclina koja je na Državnom izboru najuzornije hrvatske seoske žene osvojila šesto mjesto.

– Ovo mi je bilo lijepo novo životno iskustvo gdje sam upoznala 13 krasnih i vrijednih žena koje se trude kao i ja. Sve su one različite, a iza njih je mukotrpan rad i borba za opstanak. Osvojila sam zlatnu sredinu, a dobila sam i priznanje za osobito izražen poduzetnički duh – svoje dojmove ispričala nam je Suzana Klapšec-Macenić.

Suzana se uzgojem, proizvodnjom i aranžiranjem cvijeća bavi već 25 godina. Svoje proizvode prodaje na svome štandu na Tržnome centru, a malo je onih koji kroz sve ove godine nisu upravo kod nje kupili cvjetni aranžman.

Uz gospođu Klapšec-Macenić, natjecale su se i njene dvije pratilje na županijskoj razini – Gordana Brtan iz Repinca te Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice. Državni izbor najuzornije hrvatske seoske žene ove se godine održao 18. godinu zaredom povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava 15. listopada. – Nadam se da će se u budućnosti poboljšati natjecanje te promijeniti način ocjenjivanja kako bi se olakšalo ženama koje se natječu. Bilo bi lijepo i da sam izbor bude svečaniji, da se na lijepom mjestu organizira domjenak s glazbom i prigodnim programom – zaključila je Klapšec-Macenić.