Home Izdvojeno Iz ZTC-a otišao 21 aviomehaničar, ostalo ih 14!

Iz ZTC-a otišao 21 aviomehaničar, ostalo ih 14!

Točan broj aviomehaničara ZTC ne odaje, ali kažu kako će sav posao, posebice za nadolazeću požarnu sezonu, napraviti u roku

PODIJELITE

Iz Zrakoplovno tehničkog centra odlaze zaposlenici, na rad u njemačku, Austriju, Irsku, Emirate….gdje god, samo da nisu u Hrvatskoj, jer i sami nam u povjerenju kažu- plaće su male, posla je puno, a ljudi je nedovoljno pa su svoju poslovnu i životnu sreću odlučili potražiti van granica Lijepe naše. Još jedan razlog više leži u propaloj nabavi izraelskih F-16 borbenih aviona, čime je trebalo započeti i preuzimanje ZTC-a od strane Israel Aerospace Industries. Izraelska strana je, naime, tvrdila da je prioritet IAI-ja ulazak u vlasničku strukturu i restrukturiranje ZTC-a, piše Jutarnji list.

Kako je priča neslavno propala, i ZTC se sad našao u velikim problemima zbog odlaska stručne radne snage. Prema neslužbenim informacijama koje donosi Jutarnji lani je ZTC napustilo čak 18 licenciranih mehaničara, a ove godine još tri te ih je ostalo samo 14, što bi moglo utjecati i na nadolazeću protupožarnu sezonu. Naime, do kraja svibnja potrebno je pripremiti šest kanadera i šest Air Tractora, no čini se kako ZTC u ovom trenutku nema dovoljno licenciranih mehaničara za taj posao.

Iz uprave to demantiraju, broj mehaničara ne otkrivaju, kažu da je riječ o poslovnoj tajni, no dodaju kako će avioni biti na vrijeme i spremni. Priznaju da su suočeni s gubitkom radnika, ali kako to neće utjecati na daljnje poslovanje. “Nismo u položaju da možemo plaćama zrakoplovnih tehničara konkurirati drugim sličnim poduzećima u Austriji, Sloveniji, Irskoj”, navodi se u odgovoru ZTC-a Jutarnjem listu.