Home Crna Kronika Iz Hitne službe pozivaju na oprez

Iz Hitne službe pozivaju na oprez

PODIJELITE

Hitna služba Velike Gorice u jutarnjim satima imala je dvije intervencije. Na sreću, radilo se o lakšim ozljedama, no i one su se mogle spriječiti. Ozljede su naime nastale u dvijema prometnim nesrećama.

-Nekim vozačima se čini da je cesta pogodna za brzu vožnju, ali se prevare. Pogotovo sada kada kiše nije bilo duže vrijeme. Ceste su masne, napravi se emulzija. Kad izađete iz auta i stanete nogom, cesta je skliska. – rekao nam je dr. med. Siniša Golub, voditelj Hitne službe Velike Gorice.

U vožnji uvijek treba biti oprezan, posebno u ovome razdoblju u ranim jutarnjim satima te predvečer kada se stvara klizav kolnik, koji samo izgleda suh, no to zapravo nije.hitna prometna auto u jarku

Dr. Golub pozvao je sve vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti. -Prijelazno vrijeme ujutro, između minusa i malog plusa, kad sunce ugrije cestu, ali ju još ne osuši, tada je krizno i treba biti oprezan.-rekao je dr. Golub.

U dvijema prometnim nesrećama putnici su dobili lakše ozljede, no materijalna šteta nije zanemariva. U jednoj nesreći automobil je završio u kanalu, a u drugoj u naletu automobila stradala je mlada srna.

 

Fotografije: Siniša Golub