Home Politika IVO JELUŠIĆ: “Želim biti gradonačelnik koji će napraviti povijesni iskorak”

IVO JELUŠIĆ: “Želim biti gradonačelnik koji će napraviti povijesni iskorak”

Objašnjavanjem potencijala i prednosti koje naš grad ima, smatra kako možemo postati novi tehnološki centar ili hrvatska Silicijska dolina

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Zajednički kandidat SDP-a, GLAS-a i HSS-a za gradonačelnika Velike Gorice, Ivo Jelušić danas je na konferenciji za medije govorio o silnom potencijalu koji ima Velika Gorica te projektima za koje smatra da bi se trebao uključiti i grad, ali i država. “Velika Gorica može postati hrvatska Silicijska dolina. Ona može i treba više te mora napraviti novi iskorak. Ovo što govorim nije pred izbore jer se ne odnosi samo na jednu godinu ili mandat nego na više njih. 

Na temelju dosadašnjih iskustava govori kako se pokazalo da se može postići bolji industrijski razvoj, a u vezi čega je strategiju pokrenula i država. Za primjer je uzeo i rumunjsku tvrtku osnovana prije par godina u toj branši koja danas vrijedi više nego INA. “Moramo se posvetiti novim tehnologijama i razmišljati kako da razvijamo ovakve velike firme. Sve to možemo i mi jer imamo ideju, naći ćemo ljude. Ovaj grad sve to ima.”

Navodi i veliku potrebu na razini Europske unije za inženjerima softvera te se pita zašto upravo te kadrove ne bi stvarali u našem gradu koji će onda i ostati raditi ovdje. Smatra i kako postoji potencijalni prostor za tehnološki centar te da su prednosti našeg grada lokacije brzih cesta, Veleučilište, blizina zračne luke te prometna povezanost. Dodaje i dio iz svog programa, a to je da postoje preduvjeti za stvaranja generacijskih stanova za mlade koji bi onda u svom gradu mogli raditi, učiti i živjeti.

Mislim da smo jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji imamo takve potencijale da budemo centar tehnologije. Za to je potrebno da Grad osigura u prostorno-planskoj dokumentaciji sve što je potrebno, podršku tom projektu, komunalnu infrastrukturu te smanjene doprinose za ove djelatnosti, a država treba pomoći da se dođe do zemljišta. Država treba osigurati porezne olakšice za ovakve djelatnosti i poticajne mjere.”, zaključuje Jelušić te napominje kako ne želi biti gradonačelnik zbog fotelje i zapošljavanja svojih stranačkih kolega te da želi biti onaj koji će napraviti iskorak. “Borim se za nove generacije i novu viziju Gorice”, završava.