Home Gospodarstvo Ima li HEP Toplinarstvo rješenje za skupe račune grijanja u Velikoj Gorici?

Ima li HEP Toplinarstvo rješenje za skupe račune grijanja u Velikoj Gorici?

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić, održao je danas sastanak u Gradskoj upravi sa direktorom HEP Toplinarstva Ivicom Martinekom, a sastanku su nazočili i predstavnici Udruge stanara, direktor Gradskog stambenog gospodarstva i djelatnici Gradske uprave, javljaju iz Grada.

Prema riječima direktora Martineka, cijenu grijanje određuje HERA i nije ju moguće bez odobrenja mijenjati neovisno o činjenicama koje su iznesene o pojeftinjenju energenata. Također, očekivana pojeftinjenja s ugradnjom razdjelnika, kako su istaknuli predstavnici Udruge stanara, u pojedinim su se zgradama dogodila, ali kod određenog broja korisnika cijena je postala i veća.

-Naš je cilj omogućiti našim građanima povoljnije grijanje i zato tražimo od vas mogućnosti koje će tome doprinijeti. U tome trebamo biti partneri i moramo biti realni. Treba reći mogućnosti i realno ih postaviti bez lažnih obećanja. – istaknuo je gradonačelnik Barišić u uvodnom dijelu sastanka.razdjeljnik

Direktor HEP Toplinarstva je istaknuo kako razdjelnici sami po sebi ne mogu doprinijeti velikoj uštedi, ali uštedi će sigurno doprinijeti energetska obnova zgrada. U tom smislu ističe kako bi stambene zgrade i njezini suvlasnici trebali ići u smjeru obnove fasada, jer će na taj način trebati manje angažirane snage i time će se doprinijeti smanjenju računa.

– HEP Toplinarstvo ima i dugoročna rješenja, koja ne mogu biti gotova danas, ali se na njima radi. Izradili smo idejno rješenje i idemo prema izradi projekta za uvođenje centralnog sustava grijanja u Velikoj Gorici. On je moguć kao samostalni centralni sustav ili je moguće i spajanje velikogoričkog sa zagrebačkim sustavom. To će sigurno promijeniti sliku i stanje grijanja u ovome gradu. – istaknuo je Martinek.

Nakon otvorenih tema i prijedloga, konkretne zamisli, rješenja i rokove izvršenja HEP Toplinarstvo dostavit će u Grad u pisanom obliku, stoji u priopćenju.