Home Izdvojeno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Grad Velika Gorica potpisali Povelju prijateljstva

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Grad Velika Gorica potpisali Povelju prijateljstva

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić i brigadni general Miroslav Kovač potpisali su Povelju prijateljstva između Grada Velike Gorice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Ovo je još jedan potez u nastojanju da se promovira projekt ‘Velika Gorica – Grad zrakoplovstva’ kojim bi Velika Gorica trebala postati prepoznatljiva kao zrakoplovno središte Republike Hrvatske.

U vojarni ‘Pukovnik Marko Živković’ na Plesu smještene su postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koje su i do sada dobro surađivale s Gradom Velika Gorica. – Potpisivanje Povelje prijateljstva učvrstit će ionako dobre odnose Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i lokalne zajednice, Grada Velike Gorice, te pridonijeti razvoju budućih projekata koji će zrakoplovnoj zajednici smještenoj na području Grada omogućiti brže i efikasnije funkcioniranje i razvoj na dobrobit njihovih korisnika i stanovnika Velike Gorice’ – naglasio zapovjednik HRZ i PZO, Miroslav Kovač.

Gradonačelnik je zahvalio na potpori projektu, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom. – Potpisivanjem Povelje otvoren je prostor za konkretnije i učinkovitije oblike suradnje. – poručio je Barišić.

Povelju prijateljstva potpisali su i Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o, Međunarodna zračna luka Zagreb, Zračna luka Zagreb, Croatia Airlines d.d., Trade Air d.o.o., Zrakoplovno-tehnički centar d.d., Veleučilište Velika Gorica, Zrakoplovno tehnička škola “Rudolfa Perešin”, Turistička zajednica Velike Gorice te udruga Aeroklub Velika Gorica.