Home Izdvojeno Hladna veljačka noć, tri sata ujutro: Sofija sprema ispit, a Marlena mora...

Hladna veljačka noć, tri sata ujutro: Sofija sprema ispit, a Marlena mora napisati članak

PODIJELITE

Nakon prošlotjedne premijere na kojoj se tražilo mjesto više, u Velikoj Gorici ponovno se prikazuje predstava „Sve u 3“. Druga izvedba na „goričkim daskama“ zakazana je za sutra, 17. prosinca, od 21 sat u dvorani Gorica.

predstava

Radnja predstave odvija se u hladnoj veljačkoj noći, u tri sata ujutro. Sofija sprema ispit, a Marlena mora napisati članak. Susjed iz stana iznad, kojeg igra Matija Kačan, počini samoubojstvo i ostane visjeti ispred njihovog prozora. Cimerice ga skinu s konopa i unesu u svoj stan dok po njega ne dođe policija.

Sofija i Marlena su zavidne koliko i dobronamjerne, ohole prema slabijima, a ponizne pred jačima, sebične koliko im se to dopusti, dobre su i nježne koliko i zle i okrutne i obje su iskreno pune laži. Sputane manjkom samopouzdanja, više ili manje svjesne svojih mana, bore se za svoje mjesto u svijetu jedinim sredstvom kojim raspolažu onim što uistinu jesu, ma kako to obeshrabrujuće djelovalo. One se zajedno suočavaju s izazovima odrastanja, što je misija toliko mučna da je mnogi odgode do same smrti.

predstava-sve u 3-2

„Sve u 3“ autorski je projekt dviju mladih glumica – Sanje Drakulić i Katarine Baban te redateljice Ive Ilakovac, koje se po prvi put zajedno predstavljaju publici. Scenografkinja predstave je Marta Crnobrnja, oblikovatelj svjetla Damir Sirotić, tona Goran Stanilović, dok je skladatelj glazbe Ozren Glaser.