Home Izdvojeno Škrinjarić u nedjelju ide po sedmi mandat

Škrinjarić u nedjelju ide po sedmi mandat

PODIJELITE

Još uvijek aktualni načelnik općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić lovi novi mandat na čelu ove, jedne od najrazvijenijih velikogoričkih općina. Program s kojim izlaze na izbore temelji se na još snažnijem razvoju gospodarstva, pozicioniranju turizma na rijeci Kupi, kao i brojnim infrastrukturnim projektima, a što će u konačnici rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta, ali i ugodnijem životu u Pokupskom, rekao je Škrinjarić.

Poseban naglasak je na eko poljoprivredi te korištenju obnovljivih izvora energije. Pokupsko se u budućnosti želi pozicionirati kao ekološki samoodrživa i smart općina koja osluškuje potrebe svojih stanovnika te ide ukorak s novim tehnologijama. – Želimo osmisliti projekte u poljoprivredi i turizmu za koje će biti zainteresirani investitori, te tako potaknuti malo i srednje poduzetništvo. Osim toga, želimo razvijati projekte s poduzetnicima, tako da oni koji će u njih ulagati na kraju od njih imaju i koristi – dodaje Škrinjarić.

Jedan od najboljih primjera za to je toplana na biomasu koja je prepoznata ne samo u Hrvatskoj već i od strane EU, dok će nastavak razvoja turizma osigurati projekt Žitne lađe koji već sad obogaćuje turističku ponudu ovog kraja. – Nastavkom projekta skrenut ćemo pozornost na razvoj kontinentalnog turizma na rijeci Kupi. Očekujemo ne samo još više posjetitelja, već da ćemo ponuditi i više sadržaja, uključiti poduzetnike te spojiti vjerski, sportski i kulturni turizam – zaključuje Škrinjarić.

Načelnik Općine svoj dosadašnji rad sažeo je u biltenu kojeg možete pogledati u galeriji.