Home Izdvojeno Gradska knjižnica Velika Gorica ima novu web stranicu, odlična je

Gradska knjižnica Velika Gorica ima novu web stranicu, odlična je

Na stranici možete pronaći književne preporuke, ali i čitateljske preporuke koje možete i sami slati

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica osvježila je svoju internetsku stranicu. Kako navode, i sada na njihovoj stranici možete pronaći sve informacije o knjižnici, radnom vremenu i aktivnostima, ali sada nude i niz novih sadržaja.

Ono što će sve ljubitelje knjige najviše zanimati zasigurno su književne preporuke koje su izdvojili u zasebne cjeline. Cjeline su:”Preporuke za književne sladokusce”, “Preporuke iz Dječjeg odjela”, “Najčitanije u knjižnici”, a tu je i “Arhiva preporuka” u kojoj se nalaze svi raniji popisi zanimljivih knjiga za svaki ukus.

Nova stranica knjižnice Velika Gorica nudi i poseban dio Istraži u kojem posjetitelje vode na e-katalog u kojem možete pretraživati knjige po žanrovima te otkriti što se sve vezano uz različite teme krije u fondu knjižnice. Među žanrovima tu su “Biografije”, “Istinite priče”, “Trileri”, “Povijesne romanse”, “Zdravlje”, “Vrtlarstvo”, “Religija”..

Na stranici ćete pronaći i poveznicu na stalnu rubriku na našem portalu u kojoj jednom tjedno objavljujemo preporuke naših knjižničarki kao Knjigu tjedna. Ova rubrika aktivna je već više od tri godine i nudi zaista bogatu bazu za sve vaše čitateljske pustolovine.

Novost je i rubrika “Čitatelji preporučuju” u kojoj će objavljivati književne prikaze čitatelja “Ovim putem pozivamo sve koji su skloni svoje impresije o knjigama staviti na papir i koji žele podijeliti svoje čitateljsko iskustvo i uživanje u knjigama s drugima da nam šalju svoje tekstove na e-mail vg.knjiznica@gmail.com , a mi ćemo ih (nakon uredničkog
razmatranja) objaviti na našoj web stranici!”

Još neki od od noviteta su i brojne kategorije kroz koje možete saznati tko je do sada gostovao na Turbooksu, što se čitalo, koje su izložbe bile postavljene i o čemu se razgovaralo na Razgovaraonici i Četrtom četrtku.

Stranica je povezana i na Facebook čitateljski klub te YouTube kanal knjižnice. Uz to možete zaviriti u monografiju knjižnice – “Gradska knjižnica u lokalnoj zajednici: 130. obljetnica otvaranja Prve čitaonice u Velikoj Gorici” – objavljenu uz 130. obljetnicu knjižnice.

“Osim informacija o knjigama i olakšanog pretraživanja fonda po stručnim skupinama, pronaći ćete i detaljan vodič o tome kako se služiti elektroničkim katalogom knjižnice. Na novim mrežnim stranicama možete pronaći korisne informacije o lokacijama, povijesti knjižnice, nakladničkoj djelatnosti te informacije o korištenju studijskih čitaonica i čitaonica dnevnog tiska kao i popis dostupnih novina i časopisa. Za sve koji nam žele
donirati knjige ili drugu građu dostupna je informacija kako to i pod kojim uvjetima mogu učiniti, a moguće je preuzeti i obrazac za darivanje građe.”, navode iz knjižnice.

Iduće na redu samo je da istražite – KRENITE OVDJE!