Home Izdvojeno Gradonačelnik sutra tradicionalno dijeli cvijeće

Gradonačelnik sutra tradicionalno dijeli cvijeće

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Međunarodni dan žena obilježit će se sutra diljem svijet. U Velikoj Gorici, sada već tradicionalno, gradonačelnik Dražen Barišić dijelit će cvijeće sugrađankama na Tržnom centru od 9 sati. Tako će na simboličan način čestitati svim ženama njihov dan.

I Pučko otvoreno učilište Velika Gorica obilježit će Dan žena tako što će svim gledateljicama sutra darivati kino ulaznicu. – Povodom Ženijalnog dana, 8. ožujka, Kino Gorica časti sve žene besplatnim gledanjem filmova – najavili su u POUVG.

U 18 sati prikazat će se biografski, glazbeni film ”Whitney: biti svoja”. – Dokumentarist Nick Broomfield i legendarni redatelj glazbenih spotova Rudi Dolezal donose dosad neviđeni pogled iza pozornice na Whitney Houston u naponu slave te kirurški precizno seciraju silnice koje su dovele do preranog kraja njezine karijere i smrti 2012., u dobi od 48 godina – najavili su film u POUVG.

Drugi film koje žene sutra mogu besplatno pogledati je švicarska humoristična drama ”Božja volja”.

– Zabavna drama o strahu od promjene i borbi za jednakost. Politički i vjerski vođe u Švicarskoj još su se 1970. pozivali na ”božanski poredak” kao razlog zašto žene ne mogu imati pravo glasa. Ovu nevjerojatnu stranicu u švicarskoj povijesti redateljica istražuje pričom o Nori, neupečatljivoj kućanici iz malenog sela koja mora naučiti kako postati čvrsta predvodnica lokalnih sufražetkinja. Kada Nora organizira seoski sastanak u kojem poziva ljude da podrže žensko pravo glasa, njezina obitelj postaje predmet ismijavanja i maltretiranja od strane sumještana. Unatoč snažnom otporu, ona uspijeva okupiti lokalne žene koje kreću u štrajk i napuštaju svoje domove i obitelji – stoji u najavi filma.