Home Izdvojeno Gradonačelnik i zapovjednik HRZ-a i PZO-a brigadni general Miroslav Kovač održali sastanak

Gradonačelnik i zapovjednik HRZ-a i PZO-a brigadni general Miroslav Kovač održali sastanak

PODIJELITE
Foto: HRZ i PZO

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Miroslav Kovač susreo se jučer u vojarni ”Pukovnik Marko Živković” na Plesu s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem.

HRZ i PZO, kao jedna od potpisnica Povelje prijateljstva – ”Velika Gorica – Grad zrakoplovstva”, podržava ideju i cilj projekta promoviranja Grada Velika Gorica kao Grada zrakoplovstva, s obzirom na to da se na području Velike Gorice baziraju dvije postrojbe i Zapovjedništvo HRZ i PZO. – Kvalitetna i konstruktivna  suradnja s lokalnom samoupravom iznimno je važna za sve sastavnice Oružanih snaga RH, pa tako i za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo – naglasio je general Kovač te najavio sudjelovanje HRZ i PZO-a u manifestaciji Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici u svibnju.

Gradonačelnik Barišić istaknuo je kako je Velika Gorica grad u kojem je koncentrirano najviše zrakoplovnih subjekata na malom prostoru, i po tome je jedinstven u Europi. – Potpisnice ”Povelje prijateljstva” zainteresirane su za čvršću međusobnu suradnju, kako na dobrobit građana Velike Gorice tako i na dobrobit samih zrakoplovnih subjekata koji funkcioniraju na njenom području – rekao je gradonačelnik.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Grad Velika Gorica definirali su tijekom sastanka konkretna područja suradnje i moguće zajedničke projekte kojima će ojačati dosadašnju suradnju na obostrano zadovoljstvo.