Home Izdvojeno Grad bira dobitnike javnih priznanja, kandidate možete sami predložiti

Grad bira dobitnike javnih priznanja, kandidate možete sami predložiti

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Grad Velika Gorica i ove će godine najzaslužnijim pojedincima i pravnim osobama dodijeliti javna priznanja: Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo, Počasno građanstvo Grada Velike Gorice za posebne zasluge te Nagradu Grada Velike Gorice.

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti. Nagrada Grada Velike Gorice ”Krčka vrata” dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju u gospodarskim djelatnostima, razvitku grada i unapređenju kvalitete života građana. Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju za doprinos razvitku demokratskih političkih institucija, aktivnog građanstva, lokalne i mjesne samouprave i političke kulture. Nagrada Grada Velike Gorice ”Zlatna turopoljska podgutnica” dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju u jačanju ugleda i promociji Grada Velike Gorice u zemlji i svijetu. Nagrada Grada Velike Gorice ”Turopoljsko srce”dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području humanitarnog djelovanja.

Koji su kriteriji za dodjelu, kao i obrasce za prijavu te adresu na koju ih možete poslati možete pronaći na službenim stranicama Grada Velike Gorice. Prijedlozi se mogu slati najkasnije do 6. studenog 2017., a nagrade će biti dodijeljene 13. prosinca na Dan Grada Velike Gorice.