Home Izdvojeno Gorički karatisti osvojili četiri zlata i četiri plasmana na Europsko prvenstvo

Gorički karatisti osvojili četiri zlata i četiri plasmana na Europsko prvenstvo

Plasman na Europsko prvenstvo ostvarili su Ines Grdenić, Mia Mijović, Petar Orešković i Igor Vrban.

PODIJELITE
Foto: Karate klub Velika Gorica

Ovog vikenda je održano Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete/kinje, juniore/rke i mlađe seniore/rke u mjestu Čavle pored Rijeke. Karate klub Velika Gorica osvojio je četiri zlata i četiri plasmana na Europsko prvenstvo koje će se u veljači održati u Sočiju u Rusiji.

Prvog dana Ines Grdenić uvjerljivo osvaja zlato u uzrastu mlađe seniorke -50 kg pobijedivši u finalu karatašicu zagrebačkog Susedgrada. Dominik Kučan i Borna Novak nastupili su u kadetima -63 kg, no malo je nedostajalo za medalju. Obojica pobjeđuju u prvim borbama, ali već iduće kolo neočekivano gube i time završavaju državno prvenstvo.

Drugog dana bila je prava berba medalja. Započeo je Ivor Babić sa srebrom u kategoriji juniora -55 kg. Ivor gubi finale od istog protivnika od kojeg je izgubio i na kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo. Nakon Ivora slijedi kategorija Patrika Macukića -76 kg gdje Patrik gubi prvu borbu minimalnom razlikom i time završava prvenstvo.

Foto: Karate klub Velika Gorica

U kategoriji juniora -61 kg Petar Orešković osvojio je zlato pobijedivši u finalu borca zagrebačkog Bushida. U istoj kategoriji Kristijan Obrazović gubi od karataša iz Ivanić Grada.

Mia Mijović u kategoriji juniorke -48 kg u finalu pobjeđuje protivnicu rezultatom 8:2 od koje je izgubila na državnom prvenstvu prošle godine u finalu. Slična situacija se dogodila i s Igorom Vrbanom koji u kategoriji juniori +76 kg u finalu pobjeđuje 8:3 protivnika od kojeg je izgubio zadnji kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo.

Foto: Karate klub Velika Gorica

– Ukupno četiri zlata i jedno srebro je sigurno najbolji rezultat Karate kluba Velika Gorica u povijesti državnih prvenstava, tim više što imamo čak četiri putnika za Europsko prvenstvo u Sočiju u Rusiji. Isplatio se uloženi dodatni trud od srpnja ove godine kada smo započeli s pripremama i trenirali bez prestanka za ovo državno prvenstvo – poručio je Goran Živković, trener Karate kluba Velika Gorica.

Foto: Karate klub Velika Gorica