Home Izdvojeno Bacačica diska Nataša Sobočan na IWAS-u osvojila broncu

Bacačica diska Nataša Sobočan na IWAS-u osvojila broncu

Članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom USPON disk je bacila 15,28 metara te osvojila 620 bodova.

PODIJELITE

Prvog dana natjecanja na 7. IWAS Svjetskim igrama za osobe s invaliditetom koje se održavaju u portugalskom gradu Vila Real de Santo Antonio bacačica diska Nataša Sobočan u spojenim kategorijama F54, F55, F56 i F57 osvojila je brončanu medalju.
Članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom USPON disk je bacila 15,28 metara te osvojila 620 bodova. Slavila je Čehinja Miroslava Obrova sa 783 boda.

– Natjecanje je bilo dosta jako s obzirom na to da su spojene sve kategorije od 54 do 57 pa je poredak bio na bodove, na koeficijent. S obzirom na to da sam na pripremama malo lošije bacala, zadovoljna sam rezultatom koji sam bacila i zadovoljna sam s osvojenom brončanom medaljom – poručila je Nataša.

Natašu sutra čeka nastup u bacanju kugle. – Nisam još u najboljoj formi. Tehnička izvedba se popravlja, trener je zadovoljan izvedbom. Ja neki kontinuirani trening radim od petog mjeseca i još nisam dostigla koliko mogu i što mogu. Ovo mi je prvi nastup za atletsku reprezentaciju i ovom prilikom bih se htjela zahvaliti izborniku na pruženoj prilici i nadam se da će sutrašnji nastup u kugli biti puno bolji od prošlog nastupa koji sam imala u kolovozu u Češkoj i da će od sada pa na dalje, uz adekvatne pripreme, rezultati biti sve bolji i bolji – objasnila je.

Nakon nastupa na IWAS-u cilj joj je Europsko prvenstvo u Berlinu za koje će se pripremati u svom klubu. – Uvjeti su nam fenomenalni, atmosfera nam je odlična što je jako dobro i pozitivno utječe na rad – zaključila je.

Na IWAS-u se ove godine natječu još dva velikogorička predstavnika – stolnotenisačica Marija Martinović te bacač diska Velimir Šandor.