Home Izdvojeno Gorički atletičari Dino Bošnjak i Ivan Malić prvaci Hrvatske

Gorički atletičari Dino Bošnjak i Ivan Malić prvaci Hrvatske

PODIJELITE

U Kutini je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu u svim kategorijama. Među 200 natjecatelja iz 25 atletskih klubova, naslov prvaka Hrvatske u najdužoj utrci za seniore na 10 km osvojio je Dino Bošnjak iz atletskog kluba Velika Gorica, dok je njegov klupski kolega Ivan Malić također slavio i to u utrci na 6 km.

atletika-malic

Dino Bošnjak je svoju višegodišnju nadmoć u dugim prugama još jednom potvrdio sigurnom i uvjerljivom utrkom.
Stazu od 10 km istrčao je u vremenu od 32.59 minuta, a njegov prvi pratitelj iz atletskog kluba Agram iz Zagreba, Antun Rudolf Pavelić zaostao je 27 sekundi (33.26), dok je trećeplasirani Martin Srša iz čakovečkog atletskog kluba Međimurje ostvario vrijeme od 34.06 minuta.

Ivan Malić je, pak, u konkurenciji starijih juniora, s vremenom 20.07 minuta, za sedam sekunda pobjegao drugoplasiranom Petru Bratuliću iz atletskog kluba Istra, te petnaest sekundi Petru Sušiloviću iz atletskog kluba Svetice.

Ovim dvjema državnim titulama, velikogorički atletski dvojac je na izmaku godine još jednom pokazao svoj izniman potencijal kojeg su opet potvrdile brojne medalje sa raznih natjecanja.