Home Kultura GORIČKE VEČERI Večeras koncert alt-rock benda, elektronička glazba i susret zborova

GORIČKE VEČERI Večeras koncert alt-rock benda, elektronička glazba i susret zborova

Evo ideja kako provesti petak u našem gradu

PODIJELITE

U sklopu Goričkih večeri danas će se održati tri programa – Muzej odbačenih predmeta u Galeriji Galženica, glazbeni program na otvorenom u Parku Granje Tuđmana te susret zborova na terasi Galženice.

Kroz dan se do 15 sati prikupljaju odbačeni predmeti za Muzej odbačenih predmeta koji će izložbu uz popratni program predstaviti u 20 sati.

U 18 sati će se prvo ispred POUVG održati stvaraonica ilustracija za starije Velikogoričke udruge KulTur. Radionica je namijenjena osobama starijima od 54 godine, održat će je voditeljica Ljiljana Marković. Uz različite tehnike ilustriranja polaznici će osmisliti i stvoriti svoj crtani lik i njegovu priču.

Nakon toga će se u 20 sati na pozornici u Parku održati DJ program, nastupi mladih rock bendova i prikaz autorskih djela eksperimentalne i elektroničke glazbe. Na Goričkim večerima zasvirat će „Slanci“, zagrebački autorski alt-rock bend, nastao pod okriljem škole gitare El Musicante. Nastupali su na raznim festivalima i u klubovima, a ove godine snimili su i prvi album „Iza ugla“. Uz njih, nastupit će mlada kantautorica nevjerojatne glazbene zrelosti – Wilhelmina Agnes sa svojim bendom The D.O.L.L.S. Elektroničku glazbu na scenu će donijeti DJ Tonota iza čijeg imena se krije eksperimentalna umjetnica Ivona Eterović.

U 20 sati je na redu i koncert velikogoričkih zborova na terasi Galženice. Nastupit će Zbor SUH-a “Turopoljska zvona”, HPD Kučani, Muška vokalna skupina “Stari pajdaši”, VIS – Danice, Ansambl “Zlatne godine” te Gradski zbor “Franjo Lučić”.