Home Izdvojeno Goričani, koristite sigurnosni pojas

Goričani, koristite sigurnosni pojas

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

U samo jednom danu, u četvrtak 18. ožujka, od 7 do 15 sati, velikogorički policajci zabilježili su 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Istog dana sankcionirali su i četvero vozača koji su koristili mobitel tijekom vožnje, a nisu dobro prošli ni oni koji su nepropisno parkirali vozila. Policija je za taj prekršaj podijelila 21 kaznu.

Ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa”, nije bilo prometnih nesreća, rekli su u policiji.

-Ova akcija provodi se kako bi kod vozača i putnika potaknula pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nevezanje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača i pješaka.-podsjetili su u policiji.

Policija će nastaviti provoditi ovakve i slične akcije, stoga koristite sigurnosni pojas, poštujte prometne znakove i budite oprezni u prometu.