Home Crna Kronika Policija objavila uzrok požara, Gorica proglasila Dan žalosti

Policija objavila uzrok požara, Gorica proglasila Dan žalosti

Požar je planuo na 1.katu kuće, kemijskom reakcijom lakozapaljivih tekućina

PODIJELITE

Crne zastave ovih dana na svim DVD-ima u gradu i okolici, a najtužnije je u Ivanovoj matičnoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Tamo je otvorena Knjiga žalosti, izložena je i njegova slika, njegova kaciga i čizme, a građani, vatrogasci i prijatelji dolaze uputiti mu posljednje zbogom, zapaliti svijeću, ostaviti cvijeće. Zbog preranog gubitka ovog mladog, hrabrog vatrogasca gradonačelnik Dražen Barišić za sutra je proglasio Dan žalosti. Sutra je i pogreb na groblju u Vukovini u 17 sati, od kud će Ivana ispratiti na posljednji počinak.

Uz Knjigu žalosti koja je otvorena danas i sutra do 14 sati, u istu ćete se moći upisati i u društvenom domu u Vukovini od 15 do 19 sati. Komemorativni skup za Ivana Galekovića bit će održan u srijedu, 24.7. u 18 sati u društvenom domu u Mraclinu.

Policijska uprava Zagrebačka objavila je uzrok požara, utvrđen nakon očevida, a riječ je o kemijskoj reakciji lakozapaljivih tekućina koja se dogodila na balkonu 1.kata kuće i zahvatila inventar u pet stanova.

“Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke  u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće.  Materijalna šteta je neutvrđena, cijeni se većom.”, stoji u izvješću policije.