Home Izdvojeno GLAS: Gdje su goričke zastave?

GLAS: Gdje su goričke zastave?

Gorički Glas-ovci upozorili su kako na cesti prema Zračnoj luci nema zastava Grada Velike Gorice, iako se radi o goričkom teritoriju

PODIJELITE

Nek se zna da cesta prema aerodromu (istočna obilaznica) nije zagrebačka, to je dio teritorija Velike Gorice, na kojem, uostalom i leži zagrebački, odnosno velikogorički aerodrom. Tema je to priopćenja koje je medijima poslao gorički Glas, a koji upozoravaju da su na rasvjetnim stupovima duž Istočne obilaznice izvješene zastave Grada Zagreba, a ne Velike Gorice.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U Republici Hrvatskoj zakoni se mogu mijenjati jedino u Saboru, a GLAS-u Velike Gorice nije poznato kada je došlo do promjene Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj i time se smanjilo područje Grada Velike Gorice.

Naime, ako se vozite Istočnom obilaznicom primijetit ćete kako na rasvjetnim stupovima od Domovinskog mosta pa do skretanja u Zračnu Luku Franjo Tuđman vijore zastave Grada Zagreba, a radi se o području Grada Velike Gorice.

S obzirom na to da se radi o teritoriju Grada Velike Gorice zašto svi korisnici Istočne obilaznice i Zračne luke ne bi znali kako se zračna luka nalazi na teritoriju Grada Velike Gorice?

I to je jedan od načina promoviranja vlastitog grada.

Ako žetončići u Saboru Republike Hrvatske nisu izmijenili Zakon, pitamo zašto se iz Grada Velike Gorice do sada nije reagiralo na ovu situaciju. Veselimo se budućim vožnjama Istočnom obilaznicom kada ćemo moći vidjeti zastave Grada Velike Gorice (a možda i pokoju sliku turopoljskih znamenitosti)”

Foto: Glas