Home Kultura FOTO Uspješno završen 10. Velikogorički brass festival

FOTO Uspješno završen 10. Velikogorički brass festival

PODIJELITE

Sinoćnjim nastupom B’s FUNstallation & Trumpet Friends završio je 10. Velikogorički brass festival. Ove godine održana su tri koncerta vrhunskih glazbenika.

Festival je otvoren u srijedu, 15. lipnja, nastupom orkestra Bobana Markovića iz Srbije. U petak su nastupali francuski Les Trompettes de Lyon, a jučer B’s FUNstallation & Trumpet Friends – sastav koji uključuje Antonija Gečeka, Davora Križića, Branka Sterpina i Darka Sedak-Benčića.
-Prve godine je sve počelo na entuzijazmu kada smo odlučili nešto pokrenuti. Kroz Brass festival je u jedno desetljeće prošlo mnogo vrhunskih umjetnika – preko sto solista i mnogi orkestri. Kada gledamo unazad vidimo da je iskra s početka napravila jednu lijepu vatru koja grije ovaj grad. – izjavio je Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala.

Brass 2016 - B's FUNstallation&Trumpet Friends (6)

Organizatori Velikogoričkog brass festivala svake godine rade na tome da publici prikažu nešto novo i raznoliko. Iznenađenje ove godine bila su dva koncerta na otvorenom.
– Mi smo odradili jedan vrhunski posao, jer su koncerti na otvorenom bili dodatni rizik. Ovo je najveća manifestacija koju organiziramo, a i dodatan aranžman je bio potreban da bi se koncerti održali vani. Ispostavilo se da smo uspjeli ispuniti njihova očekivanja i da smo napravili odličan posao. Izvođači su bili oduševljeni Velikom Goricom, a posebice parkom dr. Franje Tuđmana. – rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Barbara Grđan Odrčić.

1VGBrass-Orkestar-Bobana-Markovića-zrak (3)

Koncert Bobana Markovića obilježen je jednom simpatičnom anegdotom koja je orkestar posebno dojmila. Naime, za vrijeme koncerta djeca iz publike su se popela na pozornicu i pjevala s Bobanom i orkestrom.
– Publika je bila zadovoljna te su mnogi komentirali kako ovakvih događaja treba biti još više. Slažemo se s njima i vjerujemo da će u narednim godinama Grad prepoznati da Goričani vape za ovakvim programima i da će još više podržati taj segment kojim se bavimo. – dodala je Ordrčić.

Brass 2016 - B's FUNstallation&Trumpet Friends (4)

Planovi za sljedeći festival već su u tijeku, VG Brass festival dobiti će dopunu – natjecateljski dio. Kako je bilo sinoć, pogledajte u galeriji.

[print_gllr id=50174]