Home Izdvojeno FOTO Vrtić Cicban dobio spremnike za razvrstavanje otpada u obliku životinja

FOTO Vrtić Cicban dobio spremnike za razvrstavanje otpada u obliku životinja

Plan je opremiti sve vrtiće ovakvim odličnim spremnicima koji djecu od malih nogu uče pravilnom gospodarenju otpadom

PODIJELITE

Dvorište Dječjeg vrtića Cicban od danas krase novi spremnici za razvrstavanje otpada i to u liku životinja. VG Čistoća je u ovo adventsko vrijeme obradovala DV Ciciban i djecu koja ga polaze doniranjem ovih novih spremnika.

U svom slobodnom vremenu, kada su djeca na otvorenom će im biti ugodnije i ljepše. Učimo ih odvajanju otpada, kamo što ide tako da njegujemo i ekološki odgoj. Dobili smo status eko vrtića jer radimo na razvijanju eko svijesti i o načinu prehrane.”, govori ravnateljica DV Cicban Velika Gorica, Tatjana Karlović Oslaković.

Napominje i kako se sve radi u suradnji s roditeljima koji također poštuju zdrave namirnice, a djeca su o tome dodatno učila kroz radionice.

Višegodišnji projekt opremanja vrtića

Ova donacija ne bi bila moguća bez povoljne suradnje s VG Čistoćom. Ovaj dio aktivnosti samo je nastavak već uspješnog projekta. “Ovaj projekt je višegodišnji, do kraja godine planiramo opskrbiti sve vrtiće na području Gorice s ovim spremnicima za naše mališane. I sami znamo da se danas dosta potencira briga o okolišu, a najbitnije je krenuti s time od malih nogu kako bi i oni nas, starije, učili na koji način se što razvrstava.”, govori nam predsjednik uprave VG Čistoće, Ivan Rak.

Naglasio je i kako je ovo dio projekta uspostave novog sustava gospodarenja otpadom na području Grada te ispričao što ih očekuje u budućem periodu. “Kroz iduća dva do tri mjeseca će se izvršiti dostava preko 22 tisuće posuda za razvrstavanje otpada. Grad je potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i te posude su nakon dvije godine čekanja od kad je raspisan natječaj počele pristizati na naše reciklažno dvorište u Mraclinskoj Dubravi.“, dodaje.

U Velikoj Gorici oko 10 tisuća korisnika nema posude za razvrstavanje otpada te se očekuje u idućih pet mjeseci podijeliti te posude kako bi i oni imali kompletni sustav razvrstavanja otpada na kućnom pragu. Jedan od planova je i izrada polupodzemnih kontejnera kako bi se rasteretila spremišta u stambenim zgradama.