Home Izdvojeno FOTO Uspješno održane pete Kosničke večeri

FOTO Uspješno održane pete Kosničke večeri

PODIJELITE

Kosničke večeri, pete po redu, održane su ove subote u prostorijama DVD-a Kosnica. Iako je planirano da se ovogodišnja manifestacija održi na otvorenom, kiša i loše vrijeme utjecali su na promjenu lokacije održavanja.

– Nastupilo je devet kulturno-umjetničkih društava. Malo nas je kiša zeznula jer smo, kao i prošle godine, planirali nastupe na otvorenom. Dali smo si truda pa smo ove godine pripremili i novu binu za ovu prigodu, no vrijeme nam nije dopustilo. Preselili smo se u malo manji prostor, ali koliko vidim ljudi su sretni i zadovoljni. Program ide svojim tokom kako smo i planirali – ispričao je Filip Margić, predsjednik Udruge Turopoljska tradicija. Na bini su svoje koreografiji pokazali KUD Sinac, KUD Rodna gruda, Tamburaško pjevački zbor Treća dob, KUD Tančec, KUD Kraluš, Udruga Radost iz Križa, KUD Šćitarjevo, Zavičajna Udruga Kordunaša te KUD Sklad.

Ove godine premijerno je nastupio obnovljeni pjevački zbor “Lipa Kosnica”. Na obnovi društva starog 80 godina Kosničani su radili četiri godine. – Naši mještani u Kosnici prepoznaju naš rad. Svaki dan nas je sve više i više. Kao što znate, nakon 80 godina obnovili smo i naše Hrvatsko seljačko pjevačko društvo “Lipa Kosnica” koje je večeras prvi puta nastupilo ovdje u Kosnici – rekao je Margić.Iz Udruge Turopoljska tradicija naglašavaju kako imaju veliku potporu i Grada, medija, ali i mještana te da surađuju s vrtićima, VG Komunalcem i mnogim drugim ustanovama.

Pete Kosničke večeri uspješno su održane te su privukle brojne Velikogoričane, ali i mještane iz okolice. Organizatori se nadaju da će ih nagodinu vrijeme poslužiti te da će se manifestacija ipak održati na otvorenom.