Home Izdvojeno FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Orle

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Orle

PODIJELITE

Na blagdan sv. Bartola, svoga zaštitnika, svečanom sjednicom Općinskoga vijeća općina Orle proslavila je svoj dan. Općinski načelnik Ivan Petko zahvalio je Županiji na dodjeli bespovratnih sredstava za gradnju prometne i komunalne infrastrukture te društvenih domova. -Radimo onoliko koliko imamo novca. Mala smo općina, no puno smo toga napravili, posebno u komunalnoj infrastrukturi. Ove godine asfaltirali smo osam ulica, a isto toliko asfaltirat ćemo i ove.  rekao je Petko.Orle - dan općine - svečana sjednica 2016 (5)

Uzvanike je pozdravio gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić. -Živjeti ovdje u Posavini u Općini Orle je jako teško, posebno zadnjih godina nakon Domovinskog rata. U vremenima koja su pred nama moramo voditi računa da općine i gradovi još bolje žive, imaju bolji i kvalitetniji standard. Proračun Velike Gorice je sto puta veći od proračuna Općine Orle. Sredstvima iz njega smo prošlih godina obnovili područne škole u Veleševcu i Bukevju, a ove godine ćemo kupiti udžbenike za sve učenike.-rekao je Barišić.Orle - dan općine - svečana sjednica 2016 (3)

U ime Županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević. -Zajedno radimo za dobrobit žitelja Posavine. Inzistiramo na realizaciji projekata Hrvatskih voda, na izgradnji nasipa, kako bi ljudima stvorili preduvjete da ostanu živjeti na ovom području.- rekao je Vujević. Pozvao je vodstvo općine da se obrati Županiji, kako bi se dogovorile mogućnosti obnove crkve u Veleševcu.

Načelniku Općine i stanovnicima čestitke je uputio i saborski zastupnik Ivan Šuker.-U zadnjih 21 godinu ovdje je napravljeno puno kvalitetnih projekata, a da je napravljena cesta do Črnkovca, mnogi bi ovdje dolazili iz Zagreba, i napravili bi kuću i ovdje živjeli jer tu je ljepše živjeti nego u Zagrebu. Hrvatskoj trebaju sposobni pojedinci koji znaju raditi, bez obzira u kakvom su organizacijskom obliku.-rekao je Ivan Šuker.Orle - dan općine - svečana sjednica 2016 (7)

Obrtnicima i mještanima zaslužnima za društveni razvoj Općine dodijeljena su priznanja, a nagrađene su i najljepše uređene okućnice, balkoni i cvjetnjaci. Glazbenim izvedbama, sjednicu je uveličao Mješoviti zbor umirovljenika Općine Orle.

Proslava Sv. Bartola se nastavlja u nedjelju, o čemu više možete pročitati OVDJE.

[print_gllr id=54102]