Home Gospodarstvo FOTO Preseljenje u Goričanku tijekom ljeta

FOTO Preseljenje u Goričanku tijekom ljeta

PODIJELITE

Radovi na obnovi Goričanke primiču se kraju. Tijekom ljeta komunalna poduzeća polako će se useljavati u svoj prostor, a na jesen bi preseljenje trebalo biti gotovo. U ulici Kneza Ljudevita Posavskog, za početak, bit će smješteni VG Čistoća, VG Vodoopskrba i VG Komunalac.

-Ono što je najbitnije, ovo sve radimo iz proračunskih novaca i radimo za naše sugrađane. Ovdje će se nalaziti smještaj usluga za naše sugrađane. Oni će ovdje dolaziti, a mi ćemo im biti na raspolaganju. -rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice prilikom obilaska gradilišta.

Preseljenjem u Goričanku, Grad će riješiti jedan od gorućih problema. Podsjetimo, nakon što je poduzeće Velkom otišlo u stečaj,Ggrad je osnovao nova komunalna poduzeće koja su od svog osnutka djelovala u unajmljenim prostorima.Goričanka radovi obilazak foto Katarina Drvodelić (33)

-Možete misliti koliko je u 10-15 godina u najam otišlo novaca iz gradskog proračuna, odnosno poslovanja komunalnih tvrtki. Sada ćemo se toga riješiti. Tvrtke imaju svoje kredite, ali vrlo brzo će ih otplatiti, a onda se stvaraju preduvijeti za daljnji razvoj komunalnog sustava. Svaka kuhna ovdje je dobro utrošena.-istaknuo je gradonačelnik.

VG Čistoća, VG Vodoopskrba i VG Komunalac osnovali su trgovačko društvo VG Goričanka i kupili nekretninu Goričanke nove. U kompleksu koji se prostire na gotovo 30 tisuća metara četvornih, komunalni centar bit će smješten na površini od 6 tisuća četvornih metara. Pola parcele najvjerojatnije će ići na prodaju, kaže gradonačelnik, što će omogućiti brže zatvaranje kredita. Goričanka radovi obilazak foto Katarina Drvodelić (4)

Radovi na uređenju Goričanke počeli su u listopadu prošle godine. -Morali smo dovesti objekat u novo stanje. Bilo je izuzetno komplicirano. Svaki detalj kojeg smo otkrili bio je problematičan: od statike, visine, nosivosti itd. No zima je bila blaga pa se držimo roka da do ljeta završimo sve radove. – rekao je Branko Vršak, glavni inženjer gradilišta.

Cijeli projekt vrijedan je oko 40 milijuna kuna, od čega su radovi vrijedni 20 milijuna kuna.

[print_gllr id=44491]

Fotografije: Katarina Drvodelić/Kronike Velike Gorice