Home Izdvojeno FOTO Pokupsko dobiva smeđu signalizaciju

FOTO Pokupsko dobiva smeđu signalizaciju

PODIJELITE

Općina Pokupsko kontinuirano ulaže u razvoj turizma na svom području. Tako je danas postavljena takozvana smeđa signalizacija.

– Dvije državne ceste koje se sijeku u Pokupskom usmjeruju putnike iz Karlovca i Siska, Velike gorice, Gline, Topuskog. Primijetili smo da na mnogim mjestima obavijesne ploče i smjerokazi nisu adekvatno postavljene pa smo uputili dopis i Hrvatskim cestama da učine što moraju po tom pitanju. Županijska uprava za ceste postavlja ono što je u njihovoj ingerenciji. Mi smo kao Općina započeli s postavljanjem smeđe signalizacije. Ona će za početak pokazivati gdje se nalaze sakralni objekti, mjesna groblja i spomenici kulture – rekao je za Kronike Velike Gorice Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

Kasnije će se na nosače postavljati i druge obavijesne ploče kao što su lokacija kupališta u Pokupskom. Načelnik je najavio i postavljanje pametnih klupa i čekaonica na najfrekventnijim mjestima. – Na samom stajalištu koje će biti zapravo kućica putnici će moći vidjeti informacije o rijeci Kupi, spomenicima, drvenim kapelama, karte i putem aplikacije doznati sve o našim zanimljivim destinacijama – najavio je načelnik Škrinjarić.

Foto: Mario Žilec