Home Izdvojeno FOTO Ovako bi nas oni obranili od terorizma

FOTO Ovako bi nas oni obranili od terorizma

PODIJELITE

Velikom pokaznom vježbom obrane od terorizma jučer je započela Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja (DKU) koju desetu godinu za redom organizira Veleučilište Velika Gorica.

Na pokaznoj vježbi obrane od terorizma i RKBN (radiološkog, kemijskog, biološkog i nuklearnog) napada, koja je održana na poligonu u Stubičkoj Slatini, sudjelovalo je 100-ak pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, vatrogasaca, članova Državne uprave za zaštitu i spašavanje, članova Crvenog križa, Pirotehnike Mirnovec te DOK-ING-a.U vježbi koju su promatrali brojni uzvanici sudjelovali su i studenti Veleučilišta Velika Gorica, a u atraktivnoj vježbi sa specijalcima u antiterorističkoj akciji sudjelovao je i helikopter MUP-a.

– Konferencija Dani kriznog upravljanja šalje i neke poruke studentima, našim građanima, ali i širokoj javnosti o važnosti upravljanja svim vrstama kriza te daje svoj doprinos globalnoj sigurnosti. Ova je konferencija nadopuna svega onoga što se događa u obrazovnom procesu jer obrađuje teme koje se odnose na našu suvremenost i probleme s kojima se danas suočavamo. Deseta međunarodna konferencija s temom “Sigurnosno okruženje i izazovi kriznog upravljanja” i ove je godine okupila međunarodne stručnjake i znanstvenike koji se na različite načine bave pitanjima suvremene sigurnosti i kriznog upravljanja. Sve dosadašnje konferencije dale su veliki doprinos u unapređenju sustava kriznog upravljanja, kako u području edukacije profesionalnog kadra, tako i u otvaranju znanstvenih i stručnih rasprava o izazovima suvremene sigurnosti – poručuju iz Veleučilišta Velika Gorica.U sklopu svečanog otvorenja održana su i tri pozvana predavanja koja su održali vrsni predavači iz Nizozemske, Italije i Velike Britanije. Prikazali su prezentacije iz područja sigurnosti i obrane u novom dobu prijetnji te upravljanja i očekivanjima nakon kemijskih, nuklearnih ili bioloških napada.