Home Izdvojeno FOTO Odigrane prve utakmice na novom terenu za odbojku na pijesku

FOTO Odigrane prve utakmice na novom terenu za odbojku na pijesku

PODIJELITE

Nedavno uređeno igralište za odbojku na pijesku na prostoru iza Osnovne škole Eugena Kumičića već je zaživjelo. Kako smo već pisali, uređenje je pokrenula grupica zaljubljenika u ovaj sport kroz Inicijativu za osnivanje kluba odbojke na pijesku u Velikoj Gorici KOP Tur. Teren koji je rijetko bio u funkciji sada je spreman za svakodnevne treninge i druženja odbojkaša.

– Na terenu još ima nešto posla, trebali bi pobojati zidić oko terena, rasporediti pijesak s krajeva no to su samo sitnice, sve je ostalo spremno. Nedostaje nešto od opreme ali sponzori nam tu pomažu, ima puno interesa. – rekao nam je Domagoj, jedan od članova KOP Tur-a.

Odbojka na pijesku, teren (7)

Kako bi omogućili da teren zaživi i privuče što više posjetitelja, KOP Tur 4.rujna organiziraju turnir za sve zaljubljenike u ovaj sport – rekreativce i za profesionalne igrače. Odbojkaški teren tek je nedavno otvoren, a zainteresiranost je sve veća.

– Ljudi se javljaju preko Facebook stranice, tko god prolazi ostane barem deset minuta da pogleda, čak su i stanari iz zgrada pored oduševljeni. Svi su sretni što se nešto događa u gradu. Vjerujem da bi se svi trebali uključiti, ovo je zabavna igra i atraktivan sport. Tko god je zainteresiran neka dođe probati. – dodao je Domagoj.

Odbojka na pijesku, teren (5)

Grad je omogućio nabavku novog pijeska, infrastrukture te ostale potrebne opreme za funkcioniranje terena i kluba, dok su u pomoć uskočili i firma Otpremnik, Caffe bar Scotch, Caffe bar Passage, Caffe bar Dobar Dan, Club100 i Music Hall kojima se organizatori zahvaljuju. Projekt ovdje neće stati, za iduću godinu se planira projekt izrade dva nova terena u Cvjetnom naselju za odbojku na pijesku u sklopu čega bi bio i teren za rukomet na pijesku.

Velika Gorica je grad poznat po jakoj odbojkaškoj tradiciji, od osnovnoškolskih uzrasta do klupskih ekipa na najvišoj razini. Trenutno imamo tri kluba: ŽOK Azena, OK Gorica, i jedini muški, OK Velika Gorica.

Odbojka na pijesku, teren (3) Odbojka na pijesku, teren (4)