Home FOTO VIJEST FOTO Nova vatrogasna oprema za potrebe službe spašavanja DVD-a Velika Gorica

FOTO Nova vatrogasna oprema za potrebe službe spašavanja DVD-a Velika Gorica

Zahvaljujući potpisanom ugovoru s MUP-om, dobili su bespovratna sredstva ukupne vrijednosti opreme u iznosu od 67.293,00 kuna, financirane iz Fonda solidarnosti Europske unije

PODIJELITE
Foto: DVD Velika Gorica/Facebook

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica sklopilo je 22. siječnja 2022. godine s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ugovor (FSEU.2021.MUP.025) o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije”.

Ukupna vrijednost opreme u iznosu od 67.293,00 kn financirana je iz Fonda solidarnosti Europske unije, a sredstva su iskorištena u potpunosti za izvanrednu nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene oštećene, uništene ili rashodovanje opreme.

Kupljena je nova motorna pila, električni udarni čekić (štemerica), baterijska flekserica, pet vatrogasnih dvodjelnih kombinezona, sedam pari vatrogasnih zaštitnih rukavica, pet vatrogasnih zaštitnih uniformi, te pet pari vatrogasnih čizama.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica je u 2020. godini odradilo određeni broj vatrogasnih intervencija iza velikog zagrebačkog potresa i na njima je bio oštećen ili uništen dio vatrogasne opreme. S ponosom možemo reći da će nam ova vatrogasna oprema uvelike pomoći u budućim vatrogasnim intervencijama – kazao je Sven Fabijančić, predsjednik DVD-a Velika Gorica.