Home Izdvojeno FOTO Najbolji sportaši Velike Gorice

FOTO Najbolji sportaši Velike Gorice

PODIJELITE

Proglašeni su najbolji sportaši grada Velike Gorice u 2015. godini. Tradicionalni izbor provodi se punih 20 godina, a Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice bira najbolje u 13 kategorija.

Dino Bošnjak, član Atletskog kluba Velika Gorica i Ines Grdenić, članica Karate kluba Velika Gorica proglašeni su najboljim sportašima Velike Gorice u 2015.

Dino je na svečanost dodjele nagrade došao s treninga. Drago mu je što je prvi, jer u sportu mu je cilj pobjeđivati pa se ovoj tituli nada i dogodine. Odmora nema, Novu godinu započinje radno.Sportas 2015 (30)

-Pozvali su me na novogodišnju trku u Dubrovnik. Nakon toga idem u Medulin na pripreme. Konkurencija je sve slabija jer seniori odlaze iz Hrvatske, premala su ulaganja u atletiku. Ipak, najbolji ostaju poput Blanke Vlašić i Sandre Perković. Nadam se da ću i ja jednog dana biti među njima. – rekao je Bošnjak.

Ines još nije napunila ni 18 godina, a već je treći put dobitnica nagrade za sportašicu godine.Sportas 2015 (32)

-Ovo mi je velika čast. Jako mi je drago što sam primila nagradu koja mi je poticaj za daljnji rad. Trenutno se pripremam za Europsko prvenstvo koje će se održati u Cipru, a nadam se nastupu i na Olimpijskim igrama jednog dana. Europsko prvenstvo u Švicarskoj bilo mi je jedno od ljepših natjecanja. Organizacija, ali i društvo bili su super. Konkurencija je bila velika, natjecanje teško pa mi je jako drago što sam osvojila brončanu medalju.-rekla je mlada sportašica Grdenić.

Mirjana Lučić proglašena je najboljom u kategoriji sportaša s invaliditetom.Sportas 2015 (28)

-Osjećaj je preljep, poseban. Znam da sam to zaslužila svojim radom i jako sam sretna. Bilo je naporno i teško kvalificirati se za Olimpijadu. Morala sam stalno biti u top formi. Sada kada sam to ostvarila već kreću pripreme, mada još nisam svjesna što sam napravila. Godina je za sportaše vrlo kratka i Rio će brzo doći. – rekla je Mirjana Lučić.

Najbolja ekipa u 2015. su rukometašice Udarnika koje su se plasirale u drugu ligu. Momčad godine je Streljačko društvo Gord koji su aktualni prvaci Hrvatske i osvajači Kupa. Njihov trener, Davor Gmižić, ponio je titulu najboljeg trenera dok je predsjednik kluba Udarnik, Josip Mučnjak, primio nagradu za životno djelo.Sportas 2015 (33)

– Ovo je stvarno kruna moga djelovanja. Presretan sam i uzbuđen. Bilo je puno lijepih stvari. Prvo mjesto sa seniorskom ekipom Udarnika u prvoj sezoni kada sam preuzeo vođenje kluba izdvojio bih kao nešto posebno. – rekao je Mučnjak te poručio svim mladima da se bave sportom.

Zlatnu plaketu, za 25 godina rada u športu, dobili su Zlatko Petrac, doajen Breške lige i športski djelatnik Nogometnog kluba Buna ujedno i nogometni sudac, zatim Ivan Kučiš Blohin iz Nogometnog kluba Meštrica i Neven Karas, koji vodi prvoligaški pogon HRK Gorice.

Za posebna dostignuća u 2015. nagrađeni su Nogometni klub Turopolje, Nogometni klub Polet, Odbojkaški klub Gorica, Ženski rukometni klub Udarnik i Streljačko društvo Gord.

Nagradu za sportske djelatnike godine dobili su Benedikt Jurilj, Vladimir Malbašić, Saša Markulin i Miha Troha.

Za Mlade nade 2015. godine izabrani su: Antonio Bakula, Toni Borovac i Marko Kušec iz HNK Gorica, Maella Sabljak iz Taekwondo kluba Velika Gorica, Gabrijela Skrbin iz ŽRK Udarnik, Antonio Senjak iz KK Centar, Ivan Jakop iz Maraton kluba Velika Gorica, Stella Dikšić iz Autokluba Velika Gorica, Tomislav Barišić iz HRK Gorica, Ivan Kovačević iz KK Radnik, Dora Matijević iz Ženskog odbojkaškog kluba Azena, Igor Vrban i Kristijan Obrazović iz Karate kluba Velika Gorica, Stjepan Škara iz KK Gorica i Libor Zima iz Judo kluba Pinky.

Nagrade za promociju velikogoričkog sporta pripale su Društvu za sport i rekreaciju Zdrav duh za organizaciju Tour de Tura, Nogometnoj školi HNK Gorica, zatim rukometašima Mislavu Smolkoviću, Luciani Bure i Hrvoju Cekovića, te U-17 reprezentativcu, Igoru Karlu Majiću. Posebno priznanje primio je i turopoljski nogometaš Željko Župetić.Sportas 2015 (26)

– Ova godina nije ništa manje uspješna od prošle, a možda je još i uspješnija. Imamo prvoligaše, stabilne drugoligaše, sportaše koji su ime Velike Gorice pronjeli diljem Europe i svijeta, Sportaše koji su osvajali zlatne, srebrne i brončane medalje, mladost koja obećava. – rekao je Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, čestitao je svim sportašima na njihovim uspjesima te istaknuo da je Velika Gorica s ponosom grad sporta.

– Svaki sportski uspjeh je životni uspjeh i uspjeh zajednice.Tu medalju koju nosite oko vrata i taj pehar kojeg donesete s natjecanja nije samo vaš nego je i od klubova u kojima trenirate. Netko vam je bio sparing partner, netko je dodavao loptu, netko je prao dresove, netko je kosio travu. Sva ta odličja su odličja vas, ali i društva. Čast mi je što vam mogu čestitati u ovakvoj svečanoj prigodi i zaželjeti vam puno uspjeha i u budućnosti. – rekao je gradonačelnik nagrađenima.Sportas 2015 (13)

– Naš grad poznat je kao grad vatrogastva, kulture, mladih, grad prijatelj djece, grad folklora, ali itekako smo poznati i priznati i kao grad sporta. Potpuno zasluženo nalazimo se na vrhu sportske karte u Hrvatskoj. Vrata Gradske uprave, kao i do sada, bit će vam širom otvorena jer vi vašim djelima apsolutno zaslužujete podršku Grada Velike Gorice. -poručio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana Zagrebačke županije, Rudolf Vujević koji je čestitao svim sportašima na primljenim nagradama i podsjetio kako Zagrebačka županija ulaže više od 6 milijuna kuna u Zajednicu sportskih udruga.

[print_gllr id=38500]