Home Izdvojeno FOTO Kestenijada u Buševcu uz utrku traktor kosilica ponovno oduševila posjetitelje

FOTO Kestenijada u Buševcu uz utrku traktor kosilica ponovno oduševila posjetitelje

Pečeni domaći kesteni, slastice, utrka kosilica, oldtimeri..

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Već po deveti put Buševec je postao mjesto okupljanja svih zaljubljenika u najpoznatije jesenske slatkiše – kestene. Kestenijada uz utrku traktor kosilica i popratni sadržaj i ove je godine oduševila sve posjetitelje koji su stizali iz Buševca, ali i drugih krajeva. Ova manifestacija iz godine u godinu stavlja naš grad na turističku mapu, a dokaz tome je odlična atmosfera i sve veći broj gostiju.

Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, pohvalila je odličnu organizaciju udruge Moj Buševec. “Okupilo se zaista mnogo ljudi, u gostima su nam tako i žene iz Zagreba koje će biti i na radionici izrade turopoljskih štukli i žganci. Turopolje zaista ima prekrasnih priča i vrijednih ljudi, nadamo se da će takvih posjeta biti sve više.”, govori Toth te podsjeća da će se idućeg vikenda u centru grada održati Gastro Turopolja, prava gastro manifestacija.

Mladi među najboljim vozačima

U utrci traktor kosilica svoje vozačke i avanturističke sposobnosti su i ove godine pokazali mladi. Pobjedu u utrci dječjih traktor kosilica je odnio Luka Mravec iz Ribnice, Matej Dobrenić iz Velike Gorice osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Mateku Ervojiću iz Zagreba.

Matek iz Zagreba već devet godina vozi kosilice te ima veliko iskustvo: “Vozio sam sa svojom kosilicom, malo je teren bio grbav, ali je bilo dobro. Cilj je bio prestignuti sve, ali konkurencija je bila dobra.”, govori nam Matek Ervojić.

Mravec nam govori da je konkurencija bila dobra te da je utrka bila zanimljiva i napeta. Drugoplasirani Matej Dobrenić se slaže da je utrka bila dobra: “Nadao sam se prvom mjestu, ali je izmaknulo za dlaku. Prijavit ću se i iduće godine.”, govori.

Raznolik i zanimljiv popratni sadržaj

S eksponatima se predstavio i Oldtimer klub Turopolje koji su posjetiteljima nudili uvid u malo povijesti. “Došli smo s Citroenom iz 1953. godine te vojnim vozilima – dva džipa Willisa, motor s prikolicom.. Ljude jako zanimaju ovi stari automobili, kakvi su motori u pitanju pa smo i dizali haubu da bolje vide ove 70 godina stara vozila koji i dalje voze.”, objašnjava nam Davorin Kvaternik iz Oldtimer kluba Turopolje.

Uz fine kestene i razne proizvode od ove jesenske delicije, predstavilo se i nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa svojim proizvodima. Marija Robić iz OPG-a Robić predstavila je starinski kukuruzni kruh i domaće medenjake: “Posao ide dobro, ima mnogo interesa. Buševec je selo koje ima najviše lijepih događanja, pa i ovu kestenijadu. Živo je, puno je ljudi i čini mi se da svi baš rado dođu u Buševec.”, nije skrivala oduševljenje.

Ako ste propustili kestenijadu, u kalendare zabilježite listopad iduće godine i – vidimo se!