Home Izdvojeno FOTO: U izlogu knjižnice Galženica postavljena izložba “Naš planet – naša budućnost”

FOTO: U izlogu knjižnice Galženica postavljena izložba “Naš planet – naša budućnost”

Izložbom se predstavljaju EU publikacije, tiskani i promotivni materijali koji promiču Europski zeleni plan

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Listopad je Mjesec hrvatske knjige koji se obilježava i u svim odjelima velikogoričke knjižnice. Tako je u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj u izlozima knjižnice Galženica postavljena izložba “Naš planet – naša budućnost” koja će biti postavljena do 15. studenog.

Izložbom se predstavljaju EU publikacije, tiskani i promotivni materijali koji promiču Europski zeleni plan – strategiju za postizanje održivosti gospodarstva Europske unije pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije. Također, predstavlja se i publikacija “52 koraka prema zelenijem gradu” u kojoj se nalaze 52 praktična savjeta o brizi za okoliš koje možemo primjenjivati svaki dan.

“Inspiracija i izvor za izložbu bio je časopis „Naš planet – naša budućnost“ u kojem je objašnjeno što čini Europska unija kako bi riješila jedan od velikih problema čovječanstva te na koji način svi mi možemo pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Časopis sadržava dio znanost te intervjue s učenicima, kao i informacije o tome što se diljem EU poduzima kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova te kako bismo se prilagodili klimatskim promjenama.”, navode iz knjižice Galženica.

U sklopu izložbe pripremili su virtualni kviz „Jesi li stručnjak za klimatske promjene“. Kviz se nalazi na adresi: https://forms.gle/g19KuJz5vYritVo38. Rješite ga i pošaljite svoje odgovore, a najsretniji sudionik bit će nagrađen jednogodišnjim članstvom u knjižnici. Kviz je također moguće u fizičkom obliku preuzeti u Knjižnici Galženica.

Posjetite izložbu u izlogu i saznajte više o mreži Natura 2000 koja štiti vrijedne i ugrožene vrste kao i prirodnu okolinu koja ih štiti. Preglednik Natura 2000 pomoći će vam otkriti lokacije u blizini
vašeg doma, kao i vrste koje se tamo mogu naći. Posjetite ih, sudjelujte u obrazovnim ili dobrovoljnim aktivnostima i nemojte zaboraviti glasovati za svoju najdražu lokaciju u nagradama Natura 2000!