Home FOTO VIJEST FOTO Grad svečano dočekao Velimira Šandora, uručeno mu 10.000 kuna

FOTO Grad svečano dočekao Velimira Šandora, uručeno mu 10.000 kuna

"Ponosan sam na to što me slijedite i za sve što mi dajete. Hvala što imam vašu podršku"

PODIJELITE

Grad Velika Gorica i gradonačelnik Krešimir Ačkar danas su održali svečani doček našeg uspješnog paraolimpijca Velimira Šandora. Kako nam govori Šandor, još uvijek se od svega nije potpuno odmorio: “Polako svi dojmovi sjedaju na svoje, a sa svime se lakše nositi s ovim srebrom oko vrata. Sada se vidi da sav trud koji smo uložili u zadnjih pet godina se isplatio i sve je došlo na svoje. Svi potezi koje smo vukli i sve što smo napravili, bilo je pun pogodak. Imalo je smisla, vrijedilo je.

Gradonačelnik se prisjetio kako mu je prvo svečano primanje još 2015. godine bilo upravo za Velimira Šandora i Mirjanu Lučić. “Tada je bila riječ o realiziranju staza za treniranje, ali i o Tokiju kao cilju. Osvojiti olimpijsku medalju je ono što svaki sportaš sanja, a rijetko tko to uspije. Uz trud i prepreke je probudio nadu i optimizam i sve nas učinio ponosnima i sretnima.”, govori Krešimir Ačkar. Kao nagradu i zahvalu Velimiru Šandoru uručili su mu 10.000 kuna.

Grad je slijedio moj put i napredak. Omogućili su da stadion sada bude reprezentativan, bacili su nam bubu u uho da ga registriramo kao atletsku stazu za poligon, da se organiziraju europski bacački mitinzi.. Vi ste na našu preporuku reagirali i sve odradili, hvala vam. Nadam se da nisam zadnji nego da će iza mene doći još atletičara i da će se pojaviti neki bacač koji će se uspjeti prezentirati kroz klub u Velikoj Gorici. Ponosan sam na to što me slijedite i za sve što mi dajete. Hvala što imam vašu podršku”, emotivno govori Šandor.

Šandor objašnjava kako mu je motivacija bila želja da bude što jači i konkurentan. Za ovakav uspjeh, kaže, veliku je ulogu odigrao i njegov trener Ivan Čengić. “Sam sebi sam rekao da neću biti statist u sportu. Ja sam taj koji se hrani s velikim rezultatima, to me pokreće. Na kraju se sve isplatilo.”

Mirjana Lučić, predsjednica gradskog saveza osoba s invaliditetom se također osvrnula na Velimirov uspjeh istaknuvši kako su zahvalni na podršci Grada, no ujedno i nadajući se kako će u budućnosti biti još malo veća jer žele stvoriti još Velimira.

Znam što paraolimpijske i olimpijske igre za svakog sportaša znače. Živjela sam s Velimirom i pružala sve što je u našoj mogućnosti kako bi postigao ovakav rezultat. Kada ga je postigao, moja prva poruka Velimiru je bila da sam beskrajno ponosna na njega, ali da se sada malo odmori i krene dalje. Uvjete za treninge imamo, no kako bismo stvorili još Velimira treba nam podrška u trenerskom kapacitetu” kazala je Lučić.

Pričao nam je i kako je to izgledalo na natjecanju: “Po treninzima i svim parametrima smo vidjeli da će ići dalje od 20 metara, no natjecanje i konkureti su podbacili, a usuđujem se reći da ja najmanje. Izuzetno sam zadovoljan s pripremom i svime kako je ispalo. Ponosan sam na sebe i cijeli tim.” Prisjeća se i kako su rezultati bili slični te je njih šestero bilo u razmaku od pola metra.

Sada ga čeka mali odmor u rujnu, a nakon toga ponovno kreću s treninzima, a fokus je – Pariz. “Ako će biti zdravlja, ako neće biti povreda, mislim da mogu puno napredovati i stvarno pokazati da vrijedim za 20+ metara. Što će biti do Pariza pokušat ćemo odraditi maksimalno, ali fokus će biti na Parizu.”