Home Izdvojeno FOTO 75 godina DVD-a Gradići

FOTO 75 godina DVD-a Gradići

PODIJELITE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradići  u petak je obilježilo 75. godišnjicu neprekidnog djelovanja. Održali su svečanu skupštinu na kojoj su se prisjetili početaka društva te najavili neke nove projekte poput izgradnje vatrogasnog doma u središtu mjesta.

– U domu se planira raditi jedna velika sala s kuhinjom, postoje spavaone u kojim bi spavali gosti koji dolaze iz drugih država na naše manifestacije. U sklopu doma bio bi jedan i gospodarski prostor za najam – rekao je Tomislav Barišić, predsjednik DVD-a Gradići.Izgradnjom novog vatrogasnog doma, oprema će biti adekvatnije spremljena, a i svako vozilo imat će svoju garažu. Trenutno svoja dva vozila, vatrogasci čuvaju u jednoj garaži.

– Imamo pick up opremljen s visokotlačnim modulom s kompletnom opremom za početno gašenje požara i kombi za prijevoz devetero vatrogasaca i opremu za ispumpavanje – rekao je Barišić i dodao kako će uskoro u punoj funkciji biti i stara vatrogasna prikolica koja je na svečanosti blagoslovljena.

– U svojih 75 godina društvo se razvijalo. 60-tih godina kroz nabavu opreme, 70-tih kroz uređenje vatrogasnog, odnosno kasnije društvenog doma do današnjih dana kada se modernizira novim vozilima.

Vatrogasci iz Gradića prošle sezone imali su nekoliko intervencija gašenja požara na otvorenom prostor, a zadnjih se godina sve više suočavaju s poplavama, punjenjem i slaganjem vreća uz nasipe te ispumpavanjem podruma. Povodom obilježavanja svog 75. rođendana, imali su i Dan otvorenih vrata te su u područnoj školi Gradići pripremili izložbu starih fotografija koja se može razgledati do kraja tjedna.