Home Izdvojeno Filmska revija ‘Može i bez Hollywooda’ kao početak Goričkih večeri

Filmska revija ‘Može i bez Hollywooda’ kao početak Goričkih večeri

PODIJELITE

Danas započinju četrdesete Goričke večeri koje će trajati do 19. lipnja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. Umjetnički program realizirat će se u Parku dr. F. Tuđmana, u dvorištu nekadašnje Galerije Kordić, u dvorani Gorica te u dvorani Galženica.

Početak goričkih večeri je danas u 21 sat filmskom revijom ‘Može i bez Hollywooda’, kada će biti prikazan film ‘Čovjek koji je spoznao beskonačnost’. pouvgRadi se o biografskoj drami Matta Browna koja govori o životu samoukog indijskog matematičara po imenu Srinivasa Ramanujan. Indija je njemu u čast 22. prosinac (njegov rođendan) proglasila Nacionalnim danom matematike. Projekcija u kinu Gorica je besplatna. Revija ‘Može i bez Hollywooda’ traje do 1. lipnja kada ćete moći pogledati sedam filmova u kinu Gorica, od kojih će svaki biti prikazivan u 21 sat.

Kao nastavak Goričkih večeri, sutra u 11 sati kreće Matineja za umirovljenike s filmom ‘Kraljica pustinje’. U subotu se manifestacija nastavlja predavanjem ‘Agresija – nasilje ili vlastita snaga?’ u 18 sati.

U nedjelju u 17 sati organizirano je ‘Druženje uz ukulele i gitaru’, gdje nastupaju Sabina Mikša i Mary Crnković-Pilaš. Od 17.30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana počinje program Turopoljskih mažoretkinja.

Velikogoricke mazoretkinje 2015 (59)