Home Izdvojeno Evo tko će u Velikoj Gorici dobiti najviše županijskog novca

Evo tko će u Velikoj Gorici dobiti najviše županijskog novca

PODIJELITE

Zagrebačka županija dodijelit će 2.143.700 kuna za programe u kulturi u 2014. godini, odlučeno je na kolegiju župana. Od tog iznosa Velikoj Gorici, odnosno njenim kulturnim institucijama i udrugama, pripast će 343.500 kuna. Najviše će dobiti Pučko otvoreno učilište Velika Gorica kojima će za premijerne predstave otići 60.000 kuna. Knjižnica Velika Gorica za svoje će potrebe pak dobiti 52.500 kuna.

NAJVIŠE ZA MANIFESTACIJE U KULTURI

Najviše županijskog novca, 868.500 kuna, predviđeno je za financiranje manifestacija u kulturi, a Zagrebačka županija dodijelit će i milijun kuna za održavanje manifestacija značajnih za turističku ponudu županije. Povjerenstvo za potpore u turizmu dodijelilo je novac za 53 projekta koji su zadovoljili sve uvjete propisane natječajem. Također, Županija će sufinancirati i realizaciju projekata Turističke zajednice Zagrebačke županije sa 350.000 kuna.

AMBULANTA ZA PLUĆNE BOLESTI U VELIKOJ GORICI

Kao i prijašnjih godina, Županija će sufinancirati preventivne programe Doma zdravlja Zagrebačke županije. Ujedno će u 2014. godini nastaviti sufinancirati rad Pulmološko-alergološke ambulante u Velikoj Gorici, te tako osigurati dostupnost specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u dijagnostici i liječenju plućnih bolesti stanovnika Velike Gorice i okolice.