Home Najave Izvukli smo filmove koje vrijedi pogledati na TV-u ovog vikenda

Izvukli smo filmove koje vrijedi pogledati na TV-u ovog vikenda

Utoplite se u kućnoj atmosferi, uz dobar film iz naše preporuke i kokice, a možda i koju čašicu mirisnog toplog napitka

PODIJELITE
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Vikend je stigao, većina nas vrijeme provodi u toploj kućnoj atmosferi na sigurnom, a budući da izbora zbog epidemioloških mjera gotovo i nema, odlučili smo za istražiti koje filmove na televizijskom rasporedu imamo. U nastavku donosimo po tri filma koji će se prikazivati večeras, te isto tako tri opcije za predblagdansko opuštanje u nedjelju navečer.

Preporuke za danas

Nisam spremna za blagdane, DomaTV u 18.10 sati

Božićna romantična komedija o djevojci koja je vrlo uspješna u svom poslu, a posao joj je da ljudima prodaje laži koje žele čuti. Naime, Holly laže i kad treba i kad ne treba. Kad se sudari s momkom koji čeka taksi kao i ona, izmisli da juri u rodilište jer joj je sestra upravo rodila. Od toga je istina samo da ima sestru i da joj se nećakinja zove Anna. Na poslu, uz pomoć prijateljice koja ju naziva u dogovorenom trenutku, odglumi da ju je privatno nazvao najpoželjniji klijent oko kojega bi se morala nadmetati s kolegom koji je uspješan kao i ona. No, želja koju će Anna uputiti Djedu Božićnjaku pomoći će Holly da pronađe onu nekadašnju sebe…

Starsky i Hutch, HRT2 u 20.05 sati

Riječ je o remakeu istoimene serije iz 70-ih godina prošlog stoljeća, u kojem su glavne uloge pripale dugogodišnjim prijateljima i partnerima na velikom ekranu Benu Stilleru i Owenu Wilsonu, koji su se izvrsno snašli u ulogama neurotičnog Davida Starskog, odnosno, flegmatičnog Kena Hutchinsona. Nakon što je 2000. filmska inačica popularne TV serije iz 70-ih “Charliejevi anđeli” postigla veliki uspjeh kod gledatelja, producentska ekipa filma “Starsky i Hutch” iz 2004. odlučila je zadržati sedamdesete kao vrijeme radnje, pronašavši upravo u njima nepresušan izvor humora.

Hobit: Smaugova pustoš, RTL u 22.00 sati

Oscarom nagrađeni filmaš Peter Jackson predstavlja drugi dio najiščekivanije filmske trilogije svih vremena – ekranizaciju romana Hobit, J.R.R. Tolkiena. Patuljci, Bilbo – koji sada posjeduje tajanstveni prsten – i Gandalf nastavljaju svoje putovanje prema kraljevstvu Erebor i sukobu s zastrašujućim zmajem, Smaugom. Drugi dio pokazao se mnogo uzbudljivijim te općenito snažnijim od prethodnika i usmjerilo je serijal na pravi put, a toliko će vas zaintrigirati da ćete morati pogledati i nastavak “Bitka pet vojski”. I kritika je bila velikodušna usporedivši ovaj blockbuster s “Gospodarom prstenova”, koji nas odvodi na još jednu emocionalnu i fizički iscrpljujuću akcijsku pustolovnu protiv mračnih sila.

Nedjeljna filmska preporuka

Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku, RTL u 20 sati

Mi naprosto obožavamo prve nastavke svima poznatog filma Sam u kući, koji ne bi bio tako omiljen da nije do tada malog vragolastog ali dovitljivog dečkića Kevina kojeg glumi Macaully Culkin! U drugom nastavku Kevinov “šoping” izmiče kontroli, ali i dolazi do ponovnog obračuna sa šašavim neprijateljima –  nespretnim Harryjem i Marvom. Riječi su suvišne, budući da je riječ o jednom od rijetkih filmova koje smo u stanju pogledati i po 20-i put zaredom!

Kuća magičnog sata, Doma TV u 21.40 sati

Jack Black i dvostruka dobitnica nagrade Oscar Cate Blanchett zvijezde su čarobne avanture u režiji Elija Rotha, nastale na temelju omiljenog dječjeg klasika Johna Bellairsa. Desetogodišnji Lewis Barnavelt počinje živjeti sa svojim ujakom u staroj i tajanstvenoj kući. U toj je kući prije njih živio bračni par koji je pokušao uništiti svijet. Neposredno prije smrti, izradili su sat koji je skriven unutar zidova, a svaki njegov otkucaj označava da je apokalipsa sve bliže. Vrlo brzo će se ispostaviti da je i Lewisov ujak vještac i dječak će se naći okružen magijom i opasnošću.

Guliverova putovanja, RTL u 22.40 sati

Da bi impresionirao urednika novina u kojima radi, Lemuel Gulliver se upušta u opasan pothvat – putovanje brodom do Bermudskog trokuta. U jednom trenu oluja ga izbacuje na otok naseljen sićušnim ljudima – Liliputancima. Nakon početnih nesporazuma gigantski se Gulliver sprijateljuje sa svojim novim sićušnim prijateljima i oni počnu učiti jedni od drugih. Predvodeći Liliputance u borbi s njihovim neprijateljima, Gulliver se mora sukobiti s mehaničkim divom – i suočiti s vlastitim nedostatcima – kako bi nadišao samoga sebe.

Božićni ugođaj polako se primijeti i po TV programu, pa smo tako za svačiji ukus preporučili ponešto, od božićnih komedija, avanturističkih filmova, SF-a, ali i miksa krimi i akcije. Utoplite se u kućnoj atmosferi, možda i uz pokoju čašicu mirisnog kuhanog vina! Živjeli!