Home Gospodarstvo DVD-u Ribnica isporučena nova oprema putem Fonda solidarnosti EU

DVD-u Ribnica isporučena nova oprema putem Fonda solidarnosti EU

Oprema obuhvaća širok spektar alata i potrepština koji će im pomoći u njihovim vatrogasnim aktivnostima

PODIJELITE

Početkom lipnja tvrtka Mi Star d.o.o. je isporučila cjelokupnu opremu za DVD Ribnica koju su dobili putem natječaja i financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU. Vrijednost nove opreme u sklopu projekta “DVD Ribnica 2023 – Zamjena uništene, oštećene i rashodovane opreme i alata kao posljedica vatrogasnih intervencija nakon 28. prosinca 2020. na području Sisačko-moslavačke županije i Zagrebačke županije” iznosi 40.000,00 eura.

Oprema koju su dobili obuhvaća širok spektar alata i potrepština koji će im pomoći u njihovim vatrogasnim aktivnostima. Među njima su set akumulatorskih alata, set ručnih alata, dimnjačarski alat, oprema za signalizaciju i osvjetljavanje, električne potopne pumpe, dišni aparati, set opreme za spašavanje iz dubina i visina (uključujući uže, pojaseve, karabinere, penjalice, spuštalice, kočnice i odgovarajuću opremu) te ljestve rastegači. Sva nova oprema je zamjena za onu koja je oštećena ili uništena u akcijama sanacije nakon nedavnih potresa.

Ova vrijedna donacija omogućit će DVD-u Ribnica da obavlja svoje zadatke s većom učinkovitošću i sigurnošću, pružajući vitalnu podršku lokalnoj zajednici. Još jednom je potvrđena snaga suradnje između Fonda solidarnosti EU i vatrogasnih organizacija.