Home Izdvojeno DVD-ovi Župe Vukovina uspješno se suprotstavili vatrenoj stihiji

DVD-ovi Župe Vukovina uspješno se suprotstavili vatrenoj stihiji

PODIJELITE
foto: Ilustracija

U Mraclinu je u nedjelju održana velika vatrogasna vježba DVD-ova Donjeg Turopolja. U vatrogasnoj vježbi sudjelovalo 60-ak vatrogasaca iz Buševca, Okuja, Kuča, Starog Čiča, Vukovine, Čičke Poljane, Rakitovca, Turopolja i Mraclina.

– Vježba je organizirana kako bi se isprobao združeni rad ovih devet vatrogasnih društava na gašenju pogona tvrtke ‘Kova’. Da isprobamo kako to izgleda kada se koordiniramo i skupno radimo na ovakvim požarima. – rekao nam je Nenad Lukić, zapovjednik vatrogasne vježbe.

Vatrogasna vježba u Mraclinu (20)

Zapaljenje drvenog otpada i biomase u uvjetima industrijskog okruženja predstavljali bi izuzetno veliki izazov vatrogascima u stvarnoj situaciji.

– Znanje vatrogasaca je na visini i svi imaju napravljene liječničke preglede te su osigurani i osposobljeni za ovakve zadatke. – objasnio je Lukić.

Vatrogasna vježba u Mraclinu (10)

Tijekom vježbe sudionici su pokazali izuzetnu uigranost i snalaženje u gašenju požara na zatvorenom i otvorenom prostoru, provođenju evakuacije radnika te unutarnjim navalama i spašavanju unesrećenih. No, ono što predstavlja najveći problem je njihova tehnička opremljenost.

Vatrogasna vježba u Mraclinu (21)

– Trebala bi nam manja navalna vozila sa spremnikom od tisuću litara vode i visokim tlakom. Time bi neka naša manja društva mogla zadovoljiti odrađene kriterije. – dodao je zapovjednik vježbe.

Ova združena vježba pokazala je da su vatrogasci DVD-ova Donjeg Turopolja odlično uvježbani i spremni te da se unatoč problemima mogu nositi i s najtežim vatrenim ugrozama na svom području.

[print_gllr id=48158]