Home Izdvojeno Dva mjeseca besplatnog vrtića za velikogoričke roditelje

Dva mjeseca besplatnog vrtića za velikogoričke roditelje

Ideja je da se roditeljima djece koja su u izolaciji nakon ožujka omogući plaćanje realnih troškova boravka, a ne pune mjesečne naknade

PODIJELITE

Nakon što smo jutros objavili kako će se zbog specifičnosti funkcioniranja vrtića tijekom trajanja pandemije prilagoditi visina roditeljskih uplata kako bi roditelji plaćali pravedniju cijenu, gradonačelnik Krešimir Ačkar je objavio kako će roditelji biti oslobođeni plaćanja za veljaču i ožujak 2022. godine.

Navodi kako je potpisan Zaključak o oslobađanju roditelja od plaćanja programa predškolskog odgoja u Velikoj Gorici. “Ovisno o razvoju situacije sa pandemijom i daljnjem broju samoizolacija, Grad će izraditi i odluku o modelima plaćanja nakon ožujka, koji će biti napravljeni tako da se roditeljima djece koja budu u samoizolaciji omogući plaćanje realnih troškova boravka, a ne pune mjesečne naknade.”, dodaje gradonačelnik.

Dodaje i kako je svjestan da se bilježi sve veći broj, kako pojedinačnih tako i izolacija cijelih vrtićkih grupa. “Roditelji moraju uzimati bolovanja, što im donosi manja primanja ili pak moraju izdvajati dodatni novac za privatna čuvanja djece zbog nemogućnosti pohađanja vrtića. To je preveliki financijski udar za njih i grad tu mora pomoći.” govori gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Odluka se odnosi na roditelje i djecu s prebivalištem na području Grada Velike Gorice te za djecu u vrtićima kojima je osnivač Grad Velika Gorica.