Home Crna Kronika Dolijao lopovski par

Dolijao lopovski par

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Velikogorička policija uhvatila je mladi par koji je na području Velike Gorice počinio 6 provala. Bjelovarčanka stara 19 i talijanski državljanin star 20 godina operirali su u goričkim naseljima Pleso, Rakarje i Velika Mlaka.

Tijekom svog boravka na goričkom području odsjedali su po lokalnim prenoćištima koja su im bila baze za njihovo djelovanje. U svom pohodu krali su isključivo novac i zlato te su tako vlasnike oštetili za približno 40 tisuća kuna.

Mladom Talijanu određen je pritvor u zagrebačkom zatvoru.

POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ PROVALE U ULICI I.G. KOVAČIĆA

Policija je riješila i slučaj provale u skladište poduzeća VG tržni centar u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Između 22. rujna i 1. listopada iz skladišta su ukradene metalne stalaže, nosači polica i plinski ventili u vrijednosti 3500 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su provalu počinili 50-godišnjak i 25-godišnjak s područja Velike Gorice. Veći dio ukradenih predmeta je nađen i bit će vraćen vlasniku, a protiv dvojca će biti podnesena kaznena prijava.

IZ OBITELJSKE KUĆE UKRADENO 150 TISUĆA KUNA

Na meti provalnika 25. rujna našle su se dvije obiteljske kuće na području Velike Gorice. U kuću u Gornjoj Lomnici  nepoznati lopovi provalili su u prijepodnevnim satima. Nakon što su ušli u kuću i pretražili je, provalnici su pronašli 150 tisuća kuna u stranoj i domaćoj valuti. Brzo su pokupili plijen i dali se u bijeg.

Sreće nije imao ni 73-godišnji vlasnik druge kuće. U njegov dom u Velikoj Gorici nepoznati lopovi provalili su u večernjim satima. Otuđili su novac i zlato s kojim su nestali u nepoznatom smjeru. Šteta je procijenjena na 15 tisuća kuna.