Home Izdvojeno Dodjelom priznanja obilježen Dan Zagrebačke županije

Dodjelom priznanja obilježen Dan Zagrebačke županije

PODIJELITE

Povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije, u hotelu International u Zagrebu, održana je Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljena javna priznanja Zagrebačke županije.

Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Udruzi za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama „Ivančica“ iz Zaprešića, Chromosu d.d. iz Samobora, Bermesu d.o.o. iz Donje Pušće, zatim Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brckovljani, Medičarsko-svjećarskom obrtu „Franjo Oslaković“ iz Samobora te umjetniku Vladimiru Gajskom iz Križa.

dan_zz4

Nagradu za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dobili su Rimac automobili d.o.o., Tamburaški orkestar glazbene škole Dugo Selo te prof. likovne umjetnosti u mirovini Dragutin Jančić.

Nagradu za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobila je Drvna industrija Rubinić d.o.o..
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH U HRVATSKOJ

U slavljeničkom tonu prisutnima se obratio i Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je naglasio je kako je Zagrebačka županija i nadalje jedna od najuspješnijih u Republici Hrvatskoj.

– Prema podacima Fine za 2014. godinu, poduzetnici su uspješnije poslovali u odnosu na prethodnu godinu te su povećali broj zaposlenih za 3,8 posto, ukupne prihode za 7,5 posto, ukupne rashode za 5,8 posto, dobit za 24,5 posto, smanjili gubitak za 22,6 posto te ostvarili neto dobit od 564,6 milijuna kuna“, izjavio je Kožić pojasnivši kako je izvoz roba poduzetnika na inozemna tržišta na razini države u 2014. godini porastao za 9,5 posto, a na razini Županije za 17,4 posto. Istaknuo je i kako je krajem 2014. godine bilo 15 posto manje nezaposlenih nego koncem 2013. godine, a s 30. lipnja 2015. godine broj nezaposlenih smanjen je za daljnjih 9 posto – pohvalio se Kožić

– Osim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija može se pohvaliti i velikim brojem domaćih i stranih investicija. Spomenut ću IKEA centar u Rugvici ukupne vrijednosti 100 milijuna eura. U tijeku je izgradnja pogona Plive u Savskom Marofu ukupne vrijednosti 100 milijuna dolara. Završena je prva faza izgradnje velikog proizvodnog pogona tvrtke Kralj Metala Alati ukupne vrijednosti 23 milijuna eura, a pri kraju je i druga faza ovog projekta. U listopadu prošle godine započela je izgradnja distributivno-logističkog centra RALU logistika ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna koji će uskoro krenuti s radom. Također, u ožujku ove godine otvoren je logistički centar tvrtke Kaufland u Jastrebarskom ukupne vrijednosti 75 milijuna eura. Prije nekoliko dana izdali smo i uporabnu dozvolu logističkom centru Lagermax u općini Luka, investiciji vrijednoj 90 milijuna kuna – dodao je Kožić.