Home Izdvojeno Dinamo izbacio Goricu iz Kupa, četiri gola u mreži Radoševića

Dinamo izbacio Goricu iz Kupa, četiri gola u mreži Radoševića

PODIJELITE

GNK DINAMO – HNK GORICA 4-0

(Vidović 8′, Brodić 27′, Kulenović 56′-11m, Vrbančić 83′)

DINAMO: Zagorac, Perković – Živković – Bernauer – Pierre-Gabriel, Vidović – Halilović – Sučić – Špikić, Brodić – Kulenović
GORICA: Radošević, Leš – Krizmanić – Maloča – Munksgaard, Mrzljak – Soldo, Mitrović – Pršir – Blummel, Jurić

Glavni sudac: Zdenko Lovrić

U četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo je na Maksimiru savladao HNK Goricu rezultatom 4-0.

Ostaje dojam da je prelagano druga postava Dinama pobijedila Goricu. Dobro je Jeličić uočio da šansu zabiti pogodak gosti imaju samo preko desne strane, pa su po odmoru na teren umjesto Munsksgaarda i Blummela istrčali Rukavina i Đekić, no rupa na lijevoj strani Dinamove obrane u drugome je dijelu bila zatvorena.

Da je Jurić zabio ili nakon prvoga primljenog pogotka ili nakon drugog, drukčija bi ovo bila utakmica. Ovako se u drugom poluvremenu tražio počasni pogodak: Zagorac je obrani Soldi, Leš je zatresao gredu.

Četiri gola Dinama

Obrana Gorice kompletno je ispala već u otvaranju utakmice. Sučić je s četrdeset metara okomito kroz četvoricu uposlio Vidovića, koji sam pred Radoševićem ne griješi.

Iako su iza njega čak trojica igrala loptom, većinu posla kod drugog pogotka učinio je Halilović. Primivši loptu na desnoj strani, okrenuo je Pršira, dijagonalno se provukao između Solda i Mitrovića te predriblao Mrzljaka prije nego što će dodati. Vidoviću se u bloku ispriječio Munksgaard, a odbijanac iz poluvoleja sa 16 metara zakucava u mrežu Brodić.

Jedanaesterac za treći pogodak Dinama izborio je Vidović u duelu s Đekićem. Mada je pogodio stranu, Radošević nije imao šanse obraniti snažan i precizan plasman Kulenovića.

Konačni rezultat postavljen je nakon pogreške Solda. Umjesto Krizmanića prihvatio je povratnu loptu Kaneko i produžio za Kulenovića. Napadač je pričekao i, umjesto da pokuša, precizno je poslužio Vrbančića u trku za neobranjiv udarac s ruba prostora.

Sažetak utakmice možete vidjeti OVDJE.