Home Vijesti DEMANTIJ SDP-a “Mi smo za pomoć ugostiteljima, ali ne ovako”

DEMANTIJ SDP-a “Mi smo za pomoć ugostiteljima, ali ne ovako”

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Velikogorički SDP zatražio je demantij na tekst pod naslovom „Vrijede li hrvatski zakoni i propisi i u Velikoj Gorici?“, objavljen na portalu Kronike Velike Gorice, u ponedjeljak, 6.prosinca nakon održane press konferencije kluba vijećnika. Smatraju kako je u njemu izrečena neistinita tvrdnja da je klub vijećnika GLAS-a, HSS-a i SDP-a na posljednjoj sjednici Vijeća glasovao protiv Izmjene Odluke o uvođenu mjera za pomoć gospodarskim subjektima.

„Ne protivimo se mjerama pomoći za ugostitelje, nego smo željeli apelirati na aljkavost rada gradske uprave koja u zadnji čas mijenja dnevni red sjednice, a vijećnici dobivaju materijale i izmjene odluka po hitnoj proceduri na svoje klupe u posljednji čas. Tako se to ne radi, nije transparentno ni u skladu sa zakonom“, ističu u SDP-u te dodaju kako oni jesu za pomoć ugostiteljima čije je poslovanje otežano uslijed covid krize, što su i sami predlagali.

„ Ta se konkretna odluka nije napravila u zakonskom roku i kada smo htjeli mi, već izvan zakonskog roka kada je to bilo praktički nemoguće. To se napravilo samo radi kampanje“, smatraju u stranci.

Cijeli tekst s njihove press konferencije možete pročitati OVDJE